Pretraga

Urušilo se tlo u dvorištu stambene zgrade u Samoboru: Zaključeno da je zgrada sigurna za stanovanje

A- A+

Ni nedjelja nije mogla proći bez nekog skandala, pa se tako danas u Samoboru urušilo tlo u dvorištu stambene zgrade. O svemu je obavijestilo Ravnateljstvo civilne zaštite, pa tako i da je zgrada nakon pregleda i dalje sigurna za stanovanje.

Građevinska inspekcija, ilustracija | foto: Unsplash

U subotu navečer je zaprimljena dojava stanara stambene zgrade u Samoboru da je došlo do urušavanja tla u dvorištu. Prvo je izvršen vizualni pregled, nakon kojeg je utvrđeno da se sa stražnje strane zgrade urušilo tlo površine 5×4 metra, nepravilne dubine (na najdubljoj točci oko 270 cm) te se vide oštećenja kanalizacijskih cijevi, a tlo se i dalje urušava i rupa se širi.

U stambenoj zgradi žive tri obitelji, ukupno jedanaest stanara, koji su napustili zgradu i pronašli privremeni smještaj, dok nije pregledana zgrada. Na mjesto događaja su izašli djelatnici policije, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Samobor, gradonačelnica Grada Samobora i njezin zamjenik-načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, Plinare i HEP-a.

Izdvojeni članak

Sanirali Omiške stijene: Ova grdosija više ne prijeti urušavanjem na grad

Mjesto događaja su osigurali službenici PP Samobor, a u jutarnjim satima na teren su izašle građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide. Nakon pregleda, statičari i stručnjaci za geotehniku su zaključili da je zgrada ipak sigurna za stanovanje.

Copy link
Powered by Social Snap