Pretraga

Šibensko-kninska županija za sanaciju pomorskog dobra izdvojila 3.095.000,00 kuna

A- A+

U gradovima diljem Šibensko-kninske županije, sanirat će se plaže, šetnice i rive. Sanaciju će sufinancirati Šibensko-kninska županija, a za tu je namjenu, županija izdvojila iznos od 3.095.000,00 kuna.

Šibenik, foto: Unsplash; Tom Wheatley

Grad Šibenik je za sanaciju pomorskog dobra dobio 450 tisuća kuna, a tim će se novcem sanirati oštećena betonska mula na Jadriji, plaža u Zablaću, betonska riva u Žaboriću te šetnice na otocima Zlarinu, Žirju i Kapriju., piše na stranicama Grada Šibenika. Međutim, Šibenik nije jedini grad u kojem će se sanirati pomorska dobra.

Naime, u prostorijama općine Tisno, župan Marko Jelić, je potpisao sporazume o zajedničkom financiranju s predstavnicima primorskih gradova i općina Šibensko-kninske županije. Sveukupna vrijednost je 3.095.000,00 kuna.

– Radi se o značajnom iznosu kojim će se sanirati obalni putovi, uvale, plaže i šetnice diljem Šibensko-kninske županije. Ulaganjem u sanaciju podižemo razinu sigurnosti ovih mjesta, na korist svih njihovih žitelja i posjetitelja, rekao je Jelić.

Osim Grada Šibenika, Županija će sufinancirati i obnovu u Gradu Vodicama, Gradu Skradinu, te Općinama Bilice, Pirovac, Tisno, Tribunj, Murter-Kornati, Rogoznica i Primošten.

Copy link
Powered by Social Snap