Pretraga

Za svjetskog humanitarca godine nominiran Ivan Blažević, radio na obnovi Banije više od Vlade

A- A+

Ivan Blažević, upravitelj Zaklade Solidarna nominiran je za svjetsku nagradu Humanitarian Awards Global u kategoriji ‘humanitarca godine’. Društvo je zadužio svojim nesebičnim radom kojim su prikupljena sredstava za obnovu i izgradnju kuća na Baniji.

Ivan Blažević

Ivan Blažević | foto: Zaklada Solidarna

Ivan Blažević je za Humanitarian Awards Global u kategoriji ‘humanitaraca godine’ nominiran kao jedina osoba iz Europe, uz još 18 međunarodnih kandidata i kandidatkinja. Naime, Zaklada Solidarna s Blaževićem na čelu, kada je bilo najpotrebnije, prikupila je čak 17 milijuna kuna (2.256.437 eura) za obnovu uništenih kuća na Baniji, zbrinula obitelji koje su u potresu ostale bez doma i donirala one koje je potres ostavio bez svega.

Asocijacija Humanitarian Awards Global Ivana Blaževića opisuje kao izuzetnog pojedinca koji je život posvetio pomaganju ugroženima i pozitivnom utjecaju na društvo. Navodi se kako godinama ulože napore u pomaganje žrtvama obiteljskog nasilja i borbu za prava žena. No, ističe se, posebno velik doprinos Zaklade ‘Solidarna’ kada je riječ o pomaganju žrtvama potresa koji je 2020. godine pogodio Hrvatsku.

Izdvojeni članak

Solidarne kuće za ljude: Glinska stolarija proizvodi kuće za siguran život stanovnika Banovine

– Tijekom razornog potresa koji je pogodio Hrvatsku 2020. godine Zaklada Solidarna pokazala je izuzetnu otpornost i učinkovitost. U samo dvije godine uspjeli su izgraditi više kuća za pogođene obitelji od hrvatske vlade, ponudivši utočište i utjehu onima koji su pogođeni katastrofom, stoji u obrazloženju nominacije.

Naime, u prve dvije godine nakon potresa, Zaklada Solidarna je trajno zbrinula 40 obitelji kroz osiguravanje popravaka kuća, kupnju neoštećenih kuća koje su potom ustupane obiteljima u potrebi, te kroz projekt ‘Solidarnih kuća za ljude’. Također, za preko 500 najugroženijih obitelji, OPG-ove, obrtnike, udruge Zaklada je osigurala financijske donacije, te je nabavila preko 50 mobilnih kućica.

Produljen je rok za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada oštećenih u potresima, detalje doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap