Pretraga

Imate pitanje oko energetske obnove? Javite se ZGRADOnačelniku i osunčajte Hrvatsku

A- A+

Online platforma ZGRADOnačelnik.hr je pokrenula novi projekt kojim se želi pomoći svima zainteresiranima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije, a za savjetovanje se možete javiti na osuncajmo@zgradonacelnik.hr.

Osunčajmo Hrvatsku zajedno | Foto: ZGRADOnačelnik.hr

Europska unija postavila je vrlo visoke ciljeve da bismo jednog dana živjeli u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, a da bi bilo tako ljudi će morati djelovati zajedno. Zgrade su, naime, odgovorne za oko 40 posto potrošnje energije u Europskoj uniji i 36 posto emisija stakleničkih plinova. To se u idućih nekoliko godina želi promijeniti.

Ciljevi Europske Unije:

  • do 2024. napraviti prve pomake u energetskoj obnovi zgrada
  • do 2030. smanjiti emisije CO2 za 55 posto
    do 2050. energetski obnoviti 80 posto zgrada
  • do 2050. postati klimatski neutralan kontinent

ZGRADOnačelnik.hr je zbog toga pokrenuo projekt ‘OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo – ZAJEDNO’ da bi građanima i poduzetnicima, uz sudjelovanje JL(R)S-ova, državnih institucija i drugih dionika, naglasili ekološku važnost i korist obnovljivih izvora energije i energetske obnove. Uz pomoć partnera, cilj im je pokazati i dokazati, ne samo ekološku komponentu, nego i financijsku isplativost korištenja OIE i energetske obnove.

Kakav je plan?

Svakoga tjedna u 2022. godini na stranici ZGRADOnačelnik.hr bit će objavljivani tekstovi o energetskim obnovama zgrada (javnih, poslovnih i privatnih) i kuća, projektima ugradnje fotonaponskih ćelija, ugradnje i korištenja obnovljivih izvora energije i drugo. Pratit će se svi javni pozivi općina, gradova, županija i države koji se tiču energetske obnove i implementacije obnovljivih izvora energije u zgradama i kućama. Objavljivat će pozitivne priče do sada provedenih energetskih obnova kako bi pokazali i dokazali ‘da se može.’
Ukazivat će na poteškoće i zapreke u provođenju ovakvih projekata. Predlagat će nove ideje i rješenja.

Osim toga, temu će obrađivati i kroz emisiju ZGRADOnačelnik i specijalne partnerske emisije OSUNČAJMO HRVATSKU na prvom poslovnom internet i podcast radiju – poslovniFM, organizirat će konferencije, okrugle stolove, panel rasprave na teme obnovljivih izvora energije, fotonaponskih ćelija i energetske obnove kao i izraditi e-book. Također će redovito komunicirati s partnerima, medijima, građanima, predstavnicima suvlasnika, zajednicama, udrugama, zagrugama, institucijama, tvrtkama o ovoj temi.

Platforma ZGRADOnačelnik.hr poziva sve zainteresirane da se pridruže ovom projektu. Također, pozivaju predstavnike suvlasnika, suvlasnike i sve zainteresirane građane da se jave sa svojim pitanjima, iskustvima i problemima da bio, kroz te primjere, zajedničkim snagama pomogli drugima.

Kako se uključiti?

Ako želite znati više o projektu ili ga na bilo koji način podržati i sudjelovati u njemu možete se javiti na e-mail: osuncajmo@zgradonacelnik.hr

 

Imate pitanje oko energetske obnove? Javite se ZGRADOnačelniku i osunčajte Hrvatsku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap