Pretraga

Ministarstvo sufinanciralo energetsku obnovu zgrade Policijske postaje

A- A+

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske sufinanciralo je energetsku obnovu zgrade Policijske postaje Solin na adresi Stjepana Radića 134, Solin, koju je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prijavilo na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske sufinanciralo je energetsku obnovu zgrade Policijske postaje Solin, a ugovor o dodjeli  bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 09.08.2019. godine.

Potpisali su ga direktor Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović. Prema potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade PP Solin iznose 2.462.164,73 kune od čega je 1.034.686,16 tisuća kuna bespovratnih.

Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Ugovor o radovima zaključen je dana 10.04.2020.godine sa tvrtkom JUKIĆ-DAM d.o.o. Otok na iznos od 2.475.593,23 kune, a radovi su završeni u prosincu 2021.godine.

Izdvojeni članak

Energetska tranzicija Brača: Otok bi mogao do 2040. godine postati potpuno energetski neovisan

Što je sve obnovljeno?

Zgrada PP Solin izgrađena 1981. godine, prije obnove nije udovoljavala zahtjevima energetske učinkovitosti. Stoga je u sklopu radova energetske obnove izveden toplinski sustav fasade i ravnog krova, zamijenjena je dotrajala vanjska stolarija, ugrađen visokoučinkoviti sustav grijanja i hlađenja, te visokoučinkovita rasvjeta.

Provedbom mjera energetske obnove izravno se utjecalo kako na privođenje predmetnog objekta višoj energetskoj učinkovitosti, tako i na kvalitetu boravka korisnika i zaposlenika u objektu, te bolje uvjete rada zaposlenih. Energetskom obnovom postignut je cilj projekta da se u godišnjoj potrošnji energije ostvare projektirane uštede od minimalno 61,10 %, što će između ostaloga biti vidljivo i na umanjenim računima za energente.

Energetski razred zgrade Policijske postaje Solin prije energetske obnove bio je C, a izvršenim radovima energetske obnove postignut je energetski razred A.

Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Copy link
Powered by Social Snap