Pretraga

Platforma Možemo održala tribinu u Dubrovniku o održivom razvoju obalnog područja

A- A+

U ponedjeljak je održana prva tribina političke platforme Možemo u Dubrovniku. Tribina ZA!Obalu je tek prva u nizu tribina koje će se održavati u gradovima po Jadranu. Kampanja će se nastaviti u Korčuli, Splitu, Rijeci i Puli. Cilj ove kampanje otvoriti dialog s građanima na temu održivog razvoja obalnog područja.

Tribina Za!Obalu | Screenshot/Youtube

Na tribini u Dubrovniku su sudjelovale Sandra Benčić i Ivana Kekin, te Županijski vijećnik stranke ‘Srđ je Grad’ Marko Giljača.

Saborska zastupnica i predsjednica Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Sandra Benčić, kaže da je kampanja napravljena kako bi se pokazalo na trenutne štetne modele korištenja obale i njezinih resursa.

– Trenutni model dozvolio je da se korist privatizira, a trošak socijalizira, odnosno da ga plaćaju građani plaćajući komunalnu infrastrukturu. Obala se građanima više oduzima, nego daje. Zato njima želimo vratiti glas i s njima odrediti drukčiji model razvoja obale koji te resurse valorizira i čuva za lokalnu zajednicu za buduće generacije, rekla je Benčić.

Izdvojeni članak

Možemo smatra nužnim prekid APN kreditiranja: Predlažu izgradnju stanova za javni najam

Predsjednica Nove ljevice i saborska zastupnica Ivana Kekin komentirala je trenutačno stanje u turizmu i što ga čeka u budućnosti.

– Ovakva će eksploatacija i devastacija u ime sve većeg PDV-a, broja noćenja ili vozila preko granice, dovesti do pada potražnje. Ne bismo bili prvi kojima bi se to dogodilo, ali mi to ne bismo mogli preživjeti. Turizam treba više doprinijeti ljudima danas, ali i nešto ostaviti našoj djeci, rekla je Kekin.

Cijelu tribinu možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap