Pretraga

Pomiče se datum zaprimanja prijava na javni poziv za sufinanciranje obnovljivih izvora energije: Došlo i do manjih izmjena poziva

A- A+

Na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljeno je kako se pomiče datum početka zaprimanja prijava na Javni poziv za sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Prijave su trebale započeti 12. travnja, ali će početi dva tjedna kasnije, 25. travnja. Kao razlog toga su naveli velik broj upita potencijalnih korisnika. Napisali su da je dio upita vezan i uz tumačenje uvjeta sufinanciranja, zbog čega su napravljene izmjene teksta poziva.

solarni paneli

Solarni paneli, ilustracija | foto: Unsplash

 Sredstva namijenjena za građevine neoštećene u potresu

Ovisno o statusu lokacije na kojoj se provodi projekt, za nabavu i ugradnju sustava bit će raspoloživo 40, 60 ili 80% sufinanciranja. Sredstva se mogu koristiti samo za građevine koje nisu oštećene u potresu. Fondom će se sufinancirati dizalice topline, sustavi sa sunčanim toplinskim kolektorima, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi na drva te integrirane fotonaponske elektrane. Osim za ugradnju sustava za korištenje OIE, sufinanciranje se može ostvariti i za izradu glavnog projekta za kojeg je moguće dobiti najviše 70.000 kuna po lokaciji, što je 40% opravdanog troška izrade. Provedba stručnog nadzora sufinancira se najviše 56.000 kuna po lokaciji. Tekst novog Javnog poziva možete pronaći u nastavu članka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Izdvojeni članak

Objavljen javni poziv od 100 milijuna kuna za sufinanciranje obnovljivih izvora energije

solarni paneli
Share via
Copy link
Powered by Social Snap