Pretraga

Objavljen javni poziv od 100 milijuna kuna za sufinanciranje obnovljivih izvora energije

A- A+

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje obnovljivih izvora energije namijenjen pravnim osobama. Budžet iznosi 100 milijuna kuna, a prijave započinju 12. travnja.

sunčana elektrana

solarni paneli | foto: Pixabay

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije (OIE) namijenjen pravnim osobama. Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, a ukupno raspoloživ iznos sredstava iznosi 100 milijuna kuna. Podnošenje prijava započinje 25. travnja od 9:00 sati, a bit će obrađivane redoslijedom zaprimanja, do trenutka iskorištenja sredstava.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sredstva Fonda namijenjena su jedinicama lokalnih i regionalnih samouprava, tijelima državne uprave, ostalim proračunskim i izvanproračunskim korisnicima, ustanovama, zadrugama, vjerskim zajednicama, trgovačkim društvima, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, privatnim iznajmljivačima, samostalnim djelatnostima, upraviteljima višestambenih zgrada i ostalim pravnim subjektima, osim udrugama.

Sredstva namijenjena za građevine neoštećene u potresu

Ovisno o statusu lokacije na kojoj se provodi projekt, za nabavu i ugradnju sustava bit će raspoloživo 40, 60 ili 80% sufinanciranja. Sredstva se mogu koristiti samo za građevine koje nisu oštećene u potresu. Fondom će se sufinancirati dizalice topline, sustavi sa sunčanim toplinskim kolektorima, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi na drva te integrirane fotonaponske elektrane. Osim za ugradnju sustava za korištenje OIE, sufinanciranje se može ostvariti i za izradu glavnog projekta za kojeg je moguće dobiti najviše 70.000 kuna po lokaciji, što je 40% opravdanog troška izrade. Provedba stručnog nadzora sufinancira se najviše 56.000 kuna po lokaciji.

Objavljen javni poziv od 100 milijuna kuna za sufinanciranje obnovljivih izvora energije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap