Pretraga

Objavljen javni poziv od 100 milijuna kuna za sufinanciranje obnovljivih izvora energije

A- A+

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje obnovljivih izvora energije namijenjen pravnim osobama. Budžet iznosi 100 milijuna kuna, a prijave započinju 12. travnja.

sunčana elektrana

solarni paneli | foto: Pixabay

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije (OIE) namijenjen pravnim osobama. Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, a ukupno raspoloživ iznos sredstava iznosi 100 milijuna kuna. Podnošenje prijava započinje 25. travnja od 9:00 sati, a bit će obrađivane redoslijedom zaprimanja, do trenutka iskorištenja sredstava.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sredstva Fonda namijenjena su jedinicama lokalnih i regionalnih samouprava, tijelima državne uprave, ostalim proračunskim i izvanproračunskim korisnicima, ustanovama, zadrugama, vjerskim zajednicama, trgovačkim društvima, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, privatnim iznajmljivačima, samostalnim djelatnostima, upraviteljima višestambenih zgrada i ostalim pravnim subjektima, osim udrugama.

Sredstva namijenjena za građevine neoštećene u potresu

Ovisno o statusu lokacije na kojoj se provodi projekt, za nabavu i ugradnju sustava bit će raspoloživo 40, 60 ili 80% sufinanciranja. Sredstva se mogu koristiti samo za građevine koje nisu oštećene u potresu. Fondom će se sufinancirati dizalice topline, sustavi sa sunčanim toplinskim kolektorima, kotlovi na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotlovi na drva te integrirane fotonaponske elektrane. Osim za ugradnju sustava za korištenje OIE, sufinanciranje se može ostvariti i za izradu glavnog projekta za kojeg je moguće dobiti najviše 70.000 kuna po lokaciji, što je 40% opravdanog troška izrade. Provedba stručnog nadzora sufinancira se najviše 56.000 kuna po lokaciji.

sunčana elektrana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap