Pretraga

Sanacija rasvjete u tunelu Marjan, stižu LED žarulje kojima će upravljati aplikacija

A- A+

Grad Split raspisao natječaj za sanaciju rasvjete u marjanskom tunelu. Procijenjena vrijednost radova iznosi 265.445 eura. Predviđa se da će za realizaciju ovog projekta biti potrebno 20 dana, no nije poznato da li će prometnica u tom vremenu u cijelosti biti zatvorena.

tunel Marjan

tunel Marjan | foto: Teo Antunović / Wikipedia

Na inicijativu Banovine napravljen je izvedbeni projekt modernizacije rasvjete tunela Marjan u skladu s postojećim glavnim projektom te je dodatno razrađeno upravljanje rasvjetom, piše dalmatinskiportal.hr. Tako se najavljuje postizanje značajne energetske uštede. Elektrotehničkim projektom će se obuhvatiti i instalacije rasvjete tunela (unutarnja zona i zona adaptacije na ulazima i izlazima iz tunela) te instalacije upravljanja rasvjetom tunela.

– Štedna led rasvjeta će zamijeniti natrijeve žarulje, što će bitno smanjiti potrošnju energije i troškove održavanja. Osim toga, upravljanje rasvjetom će biti puno jednostavnije. Postojat će aplikacija s kojom će se upravljati putem digitalne platforme, kažu iz Banovine.

Izdvojeni članak

Ugovorena gradnja tunela Kozjak: Za 74,6 milijuna eura novi spoj Splita s autocestom grade Kinezi  

Natječajem je propisano da je minimalni jamstveni rok za kvalitetu izvedenih radova i ugrađene robe pet godina, računajući od dana uredno izvršene primopredaje radova. Izvedbenim projektom modernizacije rasvjete u tunelu Marjan propisano je da uređaji i materijali predviđeni projektom moraju biti na tehnološkoj razini koja osigurava minimalan utrošak radne energije uz maksimalnu učinkovitost.

Ponuda za izvođenje navedenih radova se mora dostaviti Gradu Splitu isključivo putem Elektroničkog oglasnika javne nabave, najkasnije do 24. studenoga.

Doznajte ovdje kojih su 10 najdužih tunela u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap