Pretraga

Split dovršio energetsku obnovu škole: Iz energetskog razreda ‘D’ u ‘A’

A- A+

Iz grada Splita su javili da su dovršeni radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Pojišan te je škola dobila certifikat o poboljšanju učinkovitosti objekta. Riječ je o projektu od 12 milijuna kuna, od čega je 4,8 milijuna bespovratnih sredstaba iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

OŠ Pojišan | Grad Split

Na ovom projektu izvedena je toplinska izolacija fasade, saniran je ravni krov, zamijenjena je vanjska stolarija te je postavljena LED rasvjeta, dok je na krovu ugrađena i fotonaponski modul za proizvodnju električne energije.

Osim mjera energetske učinkovitosti, u školi je izrađen i orijentacijski plan za kretanje u građevini čime se sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, osigurava pristupačnost i prilagodba kompleksa osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

OŠ Pojišan | Grad Split

Ovom energetskom obnovom očekuje se ušteda u potrošnji električne energije, zgrada je iz energetskog razreda “D” prešla u razred “A”, također škola će s fotonaponskim modulom proizvoditi vlastitu električnu energiju, a ono što se ne potroši za potrebe škole vraćat će se u mrežu.

OŠ Pojišan | Grad Split

Grad Split ne namjerava stati s ulaganjem u infrastrukturu škola i vrtića, te je u suradnji s partnerima potpisao dva Ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekte energetske obnove javnih objekata u sklopu programa ELENA, koji je u potpunosti financiran od strane HABOR-a i to za: Povećanje energetske učinkovitosti u zgradi javne namjene OŠ SPLIT 3 i povećanje energetske učinkovitosti u zgradi javne namjene DV GARIFUL na Mertojaku.

OŠ Pojišan | Grad Split

Budući da postoje još dodatna raspoloživa bespovratna sredstva u sklopu istog poziva postoji mogućnost da se navedenim objektima priključi i DV MORE u Ul. Antuna Branka Šimića 16, koji se nalazi u jakom lošem stanju. Projektno-tehnička dokumentacija za energetske obnove koja proizlazi iz navedenih ugovora biti će spremna do otvorenja natječaja za bespovratna EU sredstva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap