Pretraga

U blizini Dubrovnika otvoreno ciklo-središte: Projekt vrijedan 7.1 milijun eura

A- A+

Početkom ovog tjedna je u Popovićima u Općini Konavle završen projekt ciklo-središta, vrijedan 7.1 milijun eura. Navedena investicija je sufinancirana iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, iz projekta MIMOSA.

Ciklo-središte | foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Cilj europskog projekta MIMOSA je poboljšati ekološku i kvalitetnu održivost prijevoza uz naglasak na ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima.

Izdvojeni članak

U blizini Osijeka izgrađena nova biciklistička staza: Povezana je i na međunarodnu biciklističku stazu prema Mađarskoj

Ukupna vrijednost ovog projekta je 7.1 milijuna eura, dok je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila 370 tisuća eura. Uz otvoreno ciklo-središte u Popovićima, na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije postavljaju se servisni ciklo-pointovi s punjačima i servisnim potrepštinama za bicikliste. U sklopu uređenja ciklo-središta, uređeno je i obližnje dječje igralište koje je sufinancirano sredstvima Općine.

Ciklo-središte | foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Ciklo-turizam se smatra jednom od najbrže rastućih grana turizma u svijetu. Primjerice, samo na području Europske unije doprinos ekonomiji od biciklizma doseže iznos od 44 milijarde eura. Naša županija, u ovom segmentu, ima jako veliki potencijal-prvenstveno zbog ugodne klime i raznolikog terena pogodnog, kako za profesionalne bicikliste, tako i za rekreativce. Imamo brojne kulturne i prirodne sadržaje, mogućnosti spajanja s gastronomskim ili kulturnim rutama i, zaista, ciklo-turizam je smjer u kojem ćemo se dalje razvijati i na kojem ćemo dalje raditi, naglasio je prilikom svečanog otvorenja župan Nikola Dobroslavić.

Ciklo-središte | foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Copy link
Powered by Social Snap