Pretraga

U blizini Osijeka izgrađena nova biciklistička staza: Povezana je i na međunarodnu biciklističku stazu prema Mađarskoj

A- A+

Prošlog je tjedna svečano otvorena nova biciklistička staza u Općini Ernestinovo kroz projekt vrijedan gotovo 7.5 milijuna kuna. Novom biciklističkom stazom se ova općina povezala s postojećim biciklističkim stazama Općine Antunovac i Grada Osijeka te na međunarodnu biciklističku rutu prema Republici Mađarskoj.

Nova biciklistička staza u Općini Ernestinovo | foto: Osječko-baranjska županija

Kroz projekt ‘Izgradanja biciklističke infrastrukture u Općini Ernestinovo’ na području ove općine do sada je izgrađeno 6.5 kilometara novih biciklističko-pješačkih staza. Projekt je vrijedan 7.490.848 kuna od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose čak 6.347.807 kuna.

Kako piše na službenim stranicama Osječko-baranjske županije, tim povodom je, početkom prošlog tjedna, upriličeno službeno otvaranje Projekta, a simbolično je to odrađeno odlaskom učenika Osnovne škole Ernestinovo na izlet, dakako biciklima i sa startom u centru naselja ispred ureda općinske uprave.

Izdvojeni članak

U blizini Zagreba se gradi 7 kilometara duga biciklistička staza: Projekt vrijedan 9.85 milijuna kuna

Nova biciklistička staza u Općini Ernestinovo | foto: Osječko-baranjska županija

Načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić pojasnila je kako je Projekt financiran iz Kohezijskog fonda, odnosno bespovratnim sredstvima Europske unije.

– Važno je naglasiti kako je ukupna vrijednost ovog projekta dva puta veća nego naš godišnji izvorni proračun, pri čemu je 6.3 milijuna kuna europskog novca, a ostatak u iznosu od 1.2 milijuna kuna su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Općine Ernestinovo u jednakim omjerima. Novim stazama povezali smo se na postojeće staze Općine Antunovac i Grada Osijeka te na međunarodnu biciklističku rutu prema Republici Mađarskoj, izjavila je ovom prilikom općinska načelnica Marijana Junušić te dodala da se ovim projektom ujedno želi potaknuti sumještane na aktivniji i zdraviji život te češći boravak na otvorenom.

Copy link
Powered by Social Snap