Pretraga

U blizini Zagreba se gradi 7 kilometara duga biciklistička staza: Projekt vrijedan 9.85 milijuna kuna

A- A+

Na području Općine Brdovec, u sklopu projekta ‘Rail ride’, u tijeku je izgradnja cca 7 kilometara duge biciklističke staze, a široke 2.5 metra. Ukupna vrijednost projekta je 9.85 milijuna, a investicija će se većim dijelom financirati iz europskih fondova.

Izgradnja Bbiciklističke staze u Općini Brdovec | foto: Sindikat biciklista

Ovaj je projekt sastavni dio šireg projekta za ostvarivanje održive mobilnosti ‘Zelenomobilni Brdovec’ te je ključan za početak stvaranja mreže biciklističkih ruta unutar Općine Brdovec. Biciklistička staza se gradi uz željezničku prugu, a prema Informativnom Servisu Zapad, staza će imati 10 odmorišta za bicikliste,te će se  njome povezati istočni i zapadni dio općine. Načelnik Općine Brdovec, Alen Prelec, je svojedobno izrazio i želju da se ta biciklistička staza, nekada u budućnosti,  poveže s biciklističkom stazom u Zaprešiću.

Izgradnja biciklističke staze će doprinijeti povezivanju naselja unutar općine, stanovnicima će omogućiti lakše kretanje i prometovanje, a ujedno doprinijeti i ostvarivanju zelene i održive mobilnosti Općine Brdovec, piše Prigorskikaj.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 9.85 milijuna kuna, a iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, Općina Brdovec je dobila bespovratnih 7.67 milijuna kuna. Radove izvodi varaždinska tvrtka Colas Hrvatska d.d., a očekivani završetak izgradnje biciklističke staze jest 28. kolovoza ove godine.

U blizini Zagreba se gradi 7 kilometara duga biciklistička staza: Projekt vrijedan 9.85 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap