Pretraga

Uskoro će Koprivničke vode imati jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj: Investicija vrijedna 4.75 milijuna kuna

A- A+

U Herešinu je dograđena pogonska zgrada Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a vrijednost izvedenih radova je  2.75 milijuna kuna, a opremanje dodatnih dva milijuna kuna. U narednom razdoblju će zgrada biti namještena i opremljena, a cijela investicija će rezultirati jednim od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj.

Pročistač otpadnih voda u Koprivnici | foto: Grad Koprivnica

U sklopu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica dograđena je pogonska zgrada Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu za potrebe centralnog laboratorija Koprivničkih voda. Radove u vrijednosti 2.75 milijuna kuna je izvela tvrtka Komfort.

Projekt je komentirao i Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

– Radovima je dograđeno 54 metara četvornih novog prostora u prizemlju zgrade i 168 metara četvornih novog prostora na katu zgrade. Funkcionalni raspored prostorija projektiran je na način da u prizemlju ostaje prostorija s opremom za upravljanje UPOV-om, prostor za radnike UPOV-a, kotlovnica, spremište za kemikalije te prijemni dio laboratorija otpadne vode, dok će na katu biti prostor laboratorija s instrumentalnom analitikom, prostorija za mikrobiologiju i prostorija za kemijsku analitiku, sanitarni čvor i uredi za stručno osoblje laboratorija, rekao je Petras.

Izdvojeni članak

Završna faza projekta vrijednog 143 milijuna kuna u Novoj Gradišci: građani će imati pristup zdravoj vodi

Bit će osigurana najmodernija laboratorijska oprema

Budući da je zgrada u potpunosti dovršena, slijedi tehnički pregled za izdavanje uporabne dozvole.

Kroz sljedećih 60 dana, zgrada će biti namještena te  opremljena najmodernijom laboratorijskom opremom za analizu pitke i otpadne vode. Ugovorena vrijednost namještaja i opreme je 2 milijuna kuna. Realizaciju investicije je komentirao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Ovom investicijom ukupne vrijednosti 4.75 milijuna kuna Koprivničke vode dobivaju površinom i laboratorijskom opremom jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj kada govorimo o javnim isporučiteljima vodnih usluga. U laboratoriju će se kontrolirati kvaliteta pitke vode iz izvorišta pitke vode Ivanščak i Lipovec, kontrolirati će se kvaliteta vode u vodoopskrbnoj mreži i raditi će se analiza ulazne i pročišćene otpadne vode s područja aglomeracije Koprivnica i aglomeracije Gola, objasnio je Jakšić.

Uskoro će Koprivničke vode imati jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj: Investicija vrijedna 4.75 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap