Pretraga

Vukovar ponovno subvencionira energetsku obnovu obiteljskih kuća: Dodjeljuju se bespovratna sredstva

A- A+

Grad Vukovar će i ove godine putem Javnog poziva dodjeljivati bespovratna sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području grada Vukovara za 2022./2023. godinu.

bespovratna sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području grada Vukovara, foto: Grad Vukovar

FZOEU u okviru svog poziva sufinancira mjere energetske obnove sa 60% prihvatljivih sredstava, a Grad Vukovar će za svoje građane koji su se uspješno prijavili na poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost omogućiti dodatno sufinanciranje s 10% prihvatljivih troškova kako bi građani s manje financijskih sredstava proveli prihvatljive mjere.

Na tu temu je, uoči objave Javnog poziva, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava održao konferenciju za medije prilikom čega je istaknuo kako Grad Vukovar ovu mjeru provodi od 2015. godine, a s ciljem uštede te poboljšanja kvalitete života. Pozvao je sugrađane da prate natječaje Grada Vukovara koji u okviru svojih mogućnosti uvijek prepoznaje prilike za pomoć svojim sugrađanima, u bilo kojem pogledu.

Izdvojeni članak

Vukovar ulaže u energetsku učinkovitost: Solarni paneli i nova LED rasvjeta

– Od 2015. godine za ovu namjenu je Grad Vukovar utrošio 5,9 milijuna kuna te je obnovljeno 220 kuća. Ove godine smo osigurali proračunska sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna, a želja nam je smanjiti potrošnju energenata, ujedno i očuvati kućanske budžete, stvoriti zdraviju životnu atmosferu, očuvati okoliš te u konačnici i našem gradu osigurati ljepše ulice, rekao je Penava.

Olakšava se proces prijave

Pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je kako je dokumentacija potrebna za prijavu jednaka dokumentaciji koja je bila potrebna za prijavu na poziv FZOEU, a u svrhu olakšanja procesa prijave za građane Vukovara.

– Grad Vukovar je proteklih godina uložio značajna sredstva za energetsku obnovu objekata u privatnom vlasništvu. Javni poziv provoditi će se do kraja 2023. godine kako zbog pomanjkanja izvođača radova na tržištu ne bismo ograničili samo njihovo izvođenje. Javni poziv se odnosi na toplinsku izolaciju, zamjenu vanjske stolarije, sunčanih toplinskih sustava, kotlove koji su alternativa plinu i loživom ulju te dizalice topline i fotonaponske sustave, dodatno je objasnio pročelnik Čulig.

Grad Vukovar će korisnicima dodjeljivati sredstva za opravdane troškove projekta u maksimalnom iznosu 34.000,00 kn s PDV-om. Javni poziv biti će objavljen u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine na službenoj stranici Grada Vukovara.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap