Pretraga

Evo kako je jedan tata iskoristio palete da bi klincima izgradio kućicu za igru

A- A+

U Facebook grupi ‘Majstor u svom domu’ naišli smo na objavu Tomislava Bunića koji je kroz nekoliko fotografija prikazao kako gradi dječju kućicu za igru i to od paleta i drugih materijala koje je skupljao kroz duži period. Objavu je ‘lajkalo’ više od 700 ljudi, a ‘Wow, kako je dobro’ samo je jedan od brojnih pozitivnih komentara za ovaj ‘self-made’ uradak.

Dječja kućica | Foto: Privatna arhiva

Pitali smo Tomislava kako je tekla gradnja kućice. Za ovu ‘srednju veličinu’ bilo mu je potrebno 10 paleta koje je nabavio u firmi gdje radi.

– Više paleta mi nije bilo potrebno jer sam iskoristio sav materijal koji sam pronašao po tavanima, šupama, u kući baka i djedova… Super je što za ovo možeš iskoristiti sve što pronađeš: od starih ormara, laminata, raznih daski, štafli, OSB ploča… Sve se da iskoristiti, a i na taj način počistiš sve što se godinama nakupljalo, rekao nam je.

Upravo na taj način sveo je trošak na minimum. Kućicu je počeo graditi u ožujka, a gradnji i doradi posvetio se kada god je imao slobodnog vremena. Još uvijek nije posve gotova. Osim supruge, u pomoć su mu katkad priskočili i klinci. Sviđa mu se cijeli proces izgradnje, a najteži je dio bio postaviti pod. I kako kaže, krenuti.

‘Sve sam izmijenio 100 puta’

– Po meni najteži dio svega je postavit pod za kućicu, iznivelirati ga. Sve ostalo se samo slaže, s paletama je lako jer su iz komada, osim ako niste ‘ja’ koji izmjeni sve po sto puta. S jednom idejom krenem i onda u hodu sve izmijenjam. U prva dva dana mi je najbitnije bilo složiti i pokriti kućicu da je zaštitim od vremena. Baš kao što možete vidjeti na zadnjoj slici kad nas je snijeg iznenadio, podijelio je Tomislav anegdotu.

Na Facebook grupi ‘Majstor u svom domu’ je ova objava prikupila preko 700 ‘lajkova’ i 25 komentara. Tomislav je obećao objaviti i fotografije ‘gotovog proizvoda’ jednom kada radove privede kraju. U drugoj galeriji možete pogledati kućicu u završnoj fazi gradnje gdje je Tomislav s obitelji oko kućice uredio ‘mali vrt’ i terasu.

Izdvojeni članak

Odsjesti u ovim hobitskim kućicama na Velebitu pravi je doživljaj, a priča o njihovoj izgradnji impresivna

Evo kako je jedan tata iskoristio palete da bi klincima izgradio kućicu za igru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap