Pretraga

Evo kako možete izraditi zrcalo zbog kojeg ćete se osjećati kao u oblacima

A- A+

Popularnost načina uređenja interijera već neko vrijeme djelomično se diktira i pojavom određenih trendova na društvenim mrežama. Jedan od njih je i zrcalo oblak koji je zbog svoje jednostavne izrade postao glavni detalj uređenja doma brojnih ljubitelja dizajna interijera diljem svijeta.

Zrcalo oblak | foto: Screenshot Instagram

Da se s poliuretanskom pjenom uistinu može sve dokazuje i najnoviji trend na društvenim mrežama – izrađivanje zrcala s kojim se osjećate kao da se nalazite u oblacima.

Možda najnoviji trend uređenja doma nije za svakog, no onaj tko poželi zrcalo oblak postaviti u neku od prostorija neće se morati mnogo pomučiti u izradi sve popularnijeg detalja u interijerima. Zahvaljujući kako brojnim influencericama, tako i ljubiteljima dizajna, zrcalo ogledalo svoje mjesto pronašlo je u domovima diljem svijeta, a njegova izrada gotova je brže nego li nabavka potrebnih materijala, odnosno alata.

Stoga, ako ste odlučili svojem starom zrcalu dati jedan posve novi, sanjiv i lebdeći izgled pratite nekoliko koraka koji će vas do tog rezultata dovesti itekako brzo.

Izdvojeni članak

Zrcalo koje je zavladalo interijerima: Evo kako izraditi trendovski komad skandinavskog dizajna

Idealan detalj za ljubitelje minimalizma

Zrcalo oblak svojim bojama i oblikom vrlo će se vješto uklopiti u interijere ljubitelja minimalizma i neutralnih zemljanih tonova. No, to ne znači da je rezerviran samo za njih. Odahnuti mogu i oni čiji su domovi eklektični, prepuni šarenila i veselih detalja, jer pjena s kojom zrcalo oblak nastaje nakon sušenja može biti bilo koje boje.

Za izradu zrcala oblaka potrebno je tek nekoliko materijala i alata, a najvažnija među njima, bez koje je cijeli postupak nemoguć, je poliuretanska, odnosno PUR pjena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marrit de Lang (@donebymyselfblog)

Osim PUR pjene potrebno je zrcalo dimenzije prikladne prostoru u kojem će se nalaziti, potom materijali poput stare odjeće ili vreća koji će služiti kao zaštita prostorije u kojoj zrcalo oblak nastaje te, prema željama, boja za njegov novi okvir.

Prije nanošenja PUR pjene zrcalo je potrebno dobro očistiti od masnoće i prašine te pustiti da se njegov okvir dobro osuši. Osobama koje prvi put koriste PUR pjenu savjetuje se vježbanje njenog istiskanja kako bi izgled bio ujednačen. Neka potezi budu lagani i jednolični.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jill | Thrift & Sew ✂️ (@fauxshirr)

Nakon nanošenja pustite da se pjena osuši. Važno je napomenuti da PUR pjena s vremenom i sušenjem raste, a na to utječe količina vlage u zraku koja pjenu aktivira pa prostoriju možete dodatno ovlažiti prskanjem obične vode.

Kada se novi okvir osušio vaše staro zrcalo postat će zrcalo oblak koji potom možete prebojati bojom prikladnom za prostor u kojem će se ono pronaći svoje mjesto.

Evo kako možete izraditi zrcalo zbog kojeg ćete se osjećati kao u oblacima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap