Pretraga

[FOTO] Od ostave napravio kuhinju: ‘Trebalo je iskoristiti svaki centimetar’

A- A+

Nije tajna da su renovacije itekako zahtjevne, a pogotovo kada nemate prevelik budžet. Upravo zato se sve veći broj ljudi odlučuje samostalno krenuti u avanturu. To je bio slučaj i s našim današnjim sugovornikom, koji se suhogradnjom ipak bavi već neko vrijeme, pa je bilo sasvim logično da će samostalno renovirati kuhinju.

Renovacija kuhinje

Renovacija kuhinje, foto: Nino Čižić

Nino Čižić iz Virovitice je nedavno odlučio od ostave napraviti kuhinju, i to samostalno. Kako nam je objasnio, suhogradnjom se bavi preko 20 godina i voli raditi s tim materijalom, zato što može biti kreativan i napraviti nešto drugačije, realizirati vlastite ideje.

– Police, lukovi, sakrivene rasvjete, stvarno ima bezbroj mogućnosti. Ideja o kuhinji od gipsa je slijedila nakon planova o renoviranju kupaonice. Izbijali smo zidove, vukli novi dovod i odvod vode, i mijenjali raspored u kući. Na mjestu gdje je sada kuhinja, je bila špajza, neiskorištena, a zbog manjka mjesta, tu smo odlučili napraviti kuhinju, rekao nam je Čizić.

Kako nam se pohvalio, obitelj je prezadovoljna s konačnim izgledom, a čak su i klinci postali aktivniji u kuhanju. U svemu ovome, najbitnije mu je bilo to da se iskoristi svaki centimetar slobodnog prostora i da sve bude funkcionalno.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ako ste se ikad pitali je li moguće napraviti kuhinju od regala – moguće je!

Najbolje rješenje

– Lako je kada imate prostoriju od 100 m2, i 100.000 kn, pa dođe firma i posloži vam novu kuhinju. Ovdje je trebalo iskoristiti svaki centimetar, da nam sve stane, i da nam bude funkcionalno. Meni je najbolje rješenje odmah bio Knauf. Ograničen prostorom, prozorom, dimnjakom, prolazom, instalacijom, ovo je bila najbolja ideja: otvorene police ispod i iznad šanka, dodatne police sa svake strane dimnjaka, i svi električni elementi ugrađeni, objasnio nam je Čižić.

Građevinski radovi su uvijek ozbiljna financijska investicija, ali pomoglo je to što je samostalno izvodio radove. Ipak, iako je ovo bila ‘jeftinija’ varijanta, nije bila baš jeftina.

– Materijali u suhogradnji su isto poskupjeli. I konstrukcija je sva dodatno pojačana, zbog tereta, Knauf obrađen i impregniran zbog vlage. Ima dosta posla sa tim. Više od financijske razlike, bitna mi je bila iskorištenost baš svakog centimetra. Dobra volja, malo ideje, puno živaca i može se puno toga napraviti, zaključio je Čižić.

Copy link
Powered by Social Snap