Pretraga

Jednostavni trikovi koje svatko treba znati: Uklanjanje oštećenja nastalog zbog vrućeg posuđa

A- A+

Novi ili stari komadi namještaja često se slučajnim postupcima nepovratno oštete. No, iako situacija ponekad može izgledati beznadno postoje trikovi kojima se oštećenja nastala na namještaju mogu brzo, efikasno i trajno ukloniti. Posebno kada su u pitanju mrlje nastale zbog vrućih zdjela na lakirane površine.

Mrlja na komadu namještaja | foto: Facebook DIY

Zbog trenutka nepažnje brojni komadi namještaja često su završili na otpadu, a od te sudbine mogla su ih spasiti dva jednostavna trika.

Vruće zdjele, tanjuri i lonci ne tvore dobru kombinaciju s namještajem. Iako je riječ o općem znanju mnogim ljudima dogodio se trenutak nepažnje u kojem su na blagovaonski stol ili stolić za kavu odložili lonac s vrućim dnom što je za posljedicu imalo velike bijele mrlje.

Ipak, takav oštećeni namještaj nije spreman za otpad. Od njega ga dijele dva jednostavna trika koja će mu vratiti izgubljeni sjaj.

Toplinu ukloni toplinom

Mrlje od vrućih zdjela, lonaca i tanjura s namještaja se mogu ukloniti na vrlo jednostavne načine. Postoje dvije opcije koje imaju svoje brojne varijante, a mi vam donosimo one najčešće i najosnovnije koje možete primijeniti u bilo kojem trenutku jer sve što vam je za njih potrebno već imate doma.

Za prvi trik potrebni su glačalo i obična kuhinjska krpa ili ručnik. Kuhinjsku krpu ili ručnik postavite na mrlju koja je nastala na komadu namještaja i glačalom lagano prelazite preko nje provjeravajući je li mrlja nestala. Postupak ponovite onoliko puta koliko je potrebno da vaš namještaj izgleda kao da se ništa nije dogodilo.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Kreativke pokazale kako od drva napraviti mramor

Drugi trik podjednako je jednostavan. Umjesto glačala koristite sušilo za kosu kojim ćete lagano grijati krpu ili ručnik postavljen na mrlju koja će ubrzo nestati.

Ovi trikovi imaju svoje brojne varijacije, a neke od njih uključuju i korištenje vrlo zanimljivih ‘alata’ poput majoneze. Za koju god metodu se odlučili budite ustrajni kako bi namještaju vratili novi-stari izgled i tako ga spasili od ne mnogo lošije alternative – otpada.

Copy link
Powered by Social Snap