Pretraga

[VIDEO] Kreativke pokazale kako od drva napraviti mramor

A- A+

Stari elementi napravljeni od drva s malo boje i uloženog vremena mogu dobiti u potpunosti novi izgled. Kako u samo nekoliko koraka od drva dobiti mramor pokazali su kreativci koji stoje iza imena Artiva-SS.

drvo mramor

Bojanje drva u mramor | foto: Artiva-SS

Od drva do lažnog mramora u samo nekoliko koraka.

Dvije kreativke iz Artiva-SS u svom novom videu pokazale su kako u samo nekoliko koraka udahnuti novi život starim drvenim elementima. Korištenjem nekoliko boja drvo u jako kratkom vremenu može dobiti izgled mramora. Evo što vam je za to potrebno.

U nekoliko koraka do lažnog mramora

Drvenu podlogu potrebno je prije svega jako dobro očistiti, odmastiti i osušiti. Kako tamna boja drva ne bi probijala kroz novu boju prvo se nanosi sloj prozirnog primera. Nakon ovog koraka drvenu površinu potrebno je pustiti da se osuši, najbolje preko noći.

Nakon sušenja nanosi se bijela boja u dva sloja, Prije nanošenja drugog sloja boje preporučuje se pričekati dva sata kako bi se prvi sloj osušio. Nakon bojanja drvo se ponovno ostavlja na sušenje, najbolje tijekom noći.

Nakon sušenja vrijeme je za crtanje mramornog uzorka. Ovaj uzorak kreira se crnom i zlatnom bojom koje se nanose u tankim linijama koje se potom lagano razmazuje spužvicom. Linije koje se iscrtavaju moraju biti neravne kako bi se postigao što prirodniji izgled lažnog mramora.

Nakon sušenja boje nanose se dva sloja sjajnog laka kako bi se dobio izgled najsličniji mramoru.

Cijeli postupak pogledajte u videu Artiva-SS.

Copy link
Powered by Social Snap