Pretraga

Muka zvana zimski ormar: Kamo vi sa svom zimskom opremom?

A- A+

Život u gradu poprimi drugi oblik u prijelaznim razdobljima kada premještamo garderobu i kada iz kratkih hlačica prelazimo u duge. Vadimo vakumirane vrećice sa zimskim jaknama, šalovima i skijaškom opremom koje su bile skrivene pod krevetima i kaučima, u koferima, podrumima, garažama, i stavljamo ih na raspolaganje za zimu. Prosječni gradski stanovi često nisu prostrani pa smo istražili kamo ljudi smjeste svu zimsku odjeću koju iznesu da im bude ”pri ruci”.

Zimska odjeća | Foto: Unsplash

Duje je mladić koji živi u garsonijeri. Ima ormar s vješalicama i policom te jedan mali ‘ladičar’. I nedovoljno prostora.

– Kad spremam zimsku odjeću moram biti kreativan. Jedan dio odjeće mi uvijek ide ispod kutne garniture jer tamo imam nešto ostavnog prostora, drugi dio zbuksam u ladičar, a budući da svake godine kupim nešto odjeće, onda uvijek kad je to spremanje, bilo ljetne, bilo zimske odjeće, doniram jednu vreću odjeće i barem jedan bar tenisica. Kad se to sve zbroji uspijem nekako izdržati. Uglavnom, prostora nikad dovoljno. Živim za dan kad ću uselit u neki stan koji će imati veliki ormar pa neću morati planirati mjesec dana unaprijed gdje i kuda sa svom odjećom i zimskim stvarima, priznao je.

‘Sve sam poslala roditeljima’

Studentica Klara je dolaskom zime kompletan ljetni asortiman svog ormara morala zamijeniti zimskim i to tako što je sve spakirala u kofere i poslala u roditeljski dom. Kaže, to je bio jedini način da sve smjesti u ormar u studentskoj sobi. Željka s druge strane dijeli prostor s cimericom u stanu i u sobi svaka ima po jedan veliki ormar s prostorom za vješanje i četiri police.

– Popunila sam vješalice jaknama i odjećom koja je podložnija gužvanju, a police sam ispunila puloverima i vestama te hlačama. Ljetnu garderobu sam stavila u kofere i male spremnike koje sam smjestila na vrh ormara. Šalovi, kape i rukavice su mi u malim spremnicima pod krevetom, a tenisice i ljetne cipele stavila sam u plastične vreće i također ih poslagala pod krevet – pojasnila je.

Marta osim skijaške jakne ima i skije i skijaške štapove. Uredno ih je smjestila iza ormara jer nema kamo s njima, a teniski reketi već joj se nalaze na ormaru. Kape, rukavice i šalovi su u hodniku pored ulaznih vrata da budu ”odmah pri ruci”.

 

 

Muka zvana zimski ormar: Kamo vi sa svom zimskom opremom?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap