Pretraga

Uređivanje stubišta na budžetu: Uzeo stvar u svoje ruke i napravio posao za duplo manje

A- A+

U Hrvatskoj se vrlo često dogodi da u jednoj kući žive dvije obitelji – ili bolje rečeno, nekoliko generacija iste obitelji. To je bio slučaj i s našim sugovornikom, koji živi na katu, a njegovi roditelji su u prizemlju. U takvim slučajevima, uređenje prostora se zna otegnuti i trajati godinama. Uređivanje stubišta pri dnu je na ljestvici prioriteta.

Uređivanje stubišta | foto: Mario Sabo

Jednom kada se uselio, sređivao je kat, a stubište je uvijek bilo u drugom planu. Jednostavno je financijska situacija bila takva da je stubište tek nedavno došlo na red. Kako nam je objasnio naš sugovornik, Mario Sabo, sve na katu je samostalno radio, uz pomoć supruge i tate, pa mu je to dalo vjetra u leđa da se odluči i na samostalno uređivanje stubišta.

Ideju o ugradbenim policama je vidio na internetu i one su mu stvarale najveći problem. Kako nam je objasnio, i s jedne i s druge strane je probio zid i ušao u drugu prostoriju. Mnogi su mu govorili da će probiti, ali se nije dao smesti i nastavljao je raditi.

– Rukohvate na ogradi te ugradbene police i cijeli opšav oko staklene stijene sam dobro izmjerio i otišao u hobi-centar naručiti drvo i boju koja mi se svidjela. Sama montaža i nije bila toliko problematična. Pločice su veliki format, ja nemam alat za keramiku i tu je uletio kolega koji mi je sve izrezao na mjeru. Rasvjeta je sva led, čak nije ni skupa, rekao nam je Sabo.

Izdvojeni članak

Znate li da su neki ‘Uradi sam’ projekti protuzakoniti? Evo o čemu se radi

Uređivanje stubišta – troškovi

Kako je radove izvodio još u vrijeme kuna, dao nam je tadašnje cijene. Mi smo ih preračunali i u eure, kako bismo dali što realniji prikaz cijena. Najveći trošak je bilo drvo, a rekao nam je kako se tome nije nadao.

  • Knauf i profili 1.000 kn = 132,72 eura
  • Pločice ljepilo 3.700 kn = 491,07 eura
  • Drvo 4.500 kn = 597,25 eura
  • Rasvjeta prekidači 600 kn = 79,63 eura
  • Coolir (teraplast) jedna kanta 360 kn = 47,78 eura

– Koliko sam ušparao, ne znam, ali ja vjerujem barem pola. Zbog moga posla i smjena koje radim pothvat je trajao par mjeseci. Da sam bio slobodan i da se radilo svaki dan mislim da bi to bilo gotovo za 1-2 tjedna, zaključio je Sabo.

Copy link
Powered by Social Snap