Pretraga

Pozitivan trend na godišnjoj razini: U siječnju 3,8% više radova negoli prošle godine

A- A+

Obujam građevinskih radova veći je za 3,8% u siječnju 2023. u odnosu na siječanj prije godinu dana. No, promatrajući mjesečno kretanje obujma građevinskih radova, u siječnju ih je bilo 2,1% manje nego u prosincu 2022. godine.

Građevinski radovi, ilustracija | foto: Unsplash

Građevinski radovi, ilustracija | foto: Unsplash

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, obujam građevinskih radova na zgradama je u siječnju 2023. godine bio veći za 7,4% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije. Na ostalim građevinama obujam radova bio je manji za 1,8% u siječnju ove godine u odnosu na siječanj 2022. godine.

U siječnju 2023. je zabilježen pad obujma građevinskih radova u odnosu na mjesec ranije. Tako je obujam radova na zgradama bio manji za 2,4%, dok je na ostalim građevinama bio manji za 3,3% u odnosu na prosinac. Rast obujma građevinskih radova zabilježen je ipak u posljednjem kvartalu prošle godine. Tako je u odnosu na treći kvartal 2022., vidljivo ukupno povećanje od 2,5% u četvrtom kvartalu.

Izdvojeni članak

Novi podaci DZS-a: U proteklih deset godina, najviše se gradilo 2021. godine

Dobro je podsjetiti se kako je obujam građevinskih radova u prosincu 2022. bio čak 8,7% veći od radova u prosincu 2021. godine. Uspoređujući isto razdoblje, obujam radova na zgradama tada je bio veći za 11,8%, dok je na ostalim građevinama bio veći za 4%.

Detaljan pregled obujma građevinskih radova možete pogledati u tablici:

Copy link
Powered by Social Snap