Pretraga

Konačno radovi na Žnjanu, investicija vrijedna 677.140 eura, izvođač tvrtka je Građevno zec

A- A+

Uskoro počinju radovi nulte faze na rekonstrukciji kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok. Splitsko gradilište se otvara bez obzira na početak turističke sezone.

žnjan

Žnjan | foto: Grad Split

Iz Grada Splitu stigla je vijest koja se dugo čeka. Izdana je prva nepravomoćna građevinska dozvola za radove na Žnjanu. Radi se o nultoj fazi kojoj je investitor Grad Split, a koja podrazumijeva rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok.

– Obzirom da je radove potrebno odraditi prije realizacije 1. i 2. faze projekta uređenja žnjanskog platoa, a radovi neće ometati kupače u korištenju plaže tijekom sezone, s istima će se krenuti u najkraćem roku. Slijedi potpis ugovora s izvođačem te odabir nadzora, izvještavaju iz Grada Splita.

Dodaju kako je odabrana ekonomski najpovoljnija ponuda u otvorenom postupku javne nabave, ona tvrtke Građevno zec d.o.o. iz Splita. Vrijednost radova iznosi 677.140,75 eura (bez PDV-a). Predmet ovog projekta su infrastrukturne građevine kanalizacijskog sustava koje su dio odvodnje oborinskih voda šireg područja Trstenik – Radoševac.

Izdvojeni članak

VIDEO: Rušenje starog hotela Marjan u završnoj fazi, u novi ponos Splita ulaže se preko 100 milijuna eura

Radovi će na području žnjanskog platoa u sklopu ovoga projekta obuhvatiti će izgradnju oborinskog kolektora Žnjan zapad s ugradnjom separatora lakih tekućina S1 radi prikupljanja i ispuštanja oborinskih voda dijelom prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. i oborinskih voda slivnog područja sjeverno od kolektora. Također, dio projekta je i rekonstrukcija postojećeg kanala Radoševac, radi usklađivanja s projektom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa.

Rekonstruirat će se i postojeći kanala Žnjan 1 radi usklađivanja s planiranim spojnim kolektorom DN 800 mm prema projektu i s projektnom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa te ugraditi separator lakih tekućina S2 prije priključka postojećih oborinskih kolektora dijela prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. na rekonstruirani kanal. Uz to biti će izgrađen oborinski kolektor Žnjan istok kao nastavak postojećeg kolektora DN 700 mm koji nema adekvatno riješen ispust i njegovo priključivanje na rekonstruirani kanal Žnjan 1.

U Splitu se neće graditi samo na Žnjanu, pogledajte ovaj zanimljivi projekt.

Copy link
Powered by Social Snap