Pretraga

Foto: Objavljeni rezultati natječaja, pogledajte kako će izgledati Centar akutne medicine u Splitu

A- A+

Objavljeni su rezultati natječaja za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje Centra akutne medicine u Splitu. Najbolji rad, koji je osvojio i najveću nagradu, izradio je tim autora iz splitske tvrtke Prostorne taktike d.o.o.. Na natječaj je pristiglo ukupno šest radova, a ovdje donosimo pregled nagrađenih.

CAM Split | Ilustracija: Društvo arhitekata Split

Prva nagrada – CAM Split | Ilustracija: Društvo arhitekata Split

Društvo arhitekata Split objavilo je rezultate natječaja u kojem se tražila izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (CAM), na lokaciji KBC Split – Firule. Natječaj je raspisao investitor KBC Split, 23. studenog 2022., a rok za dostavu rješenja bio je 21. veljače 2023. godine.

Članovi ocjenjivačkog suda koji su odlučivali o dodijeli nagrada bili su Dario Gabrić, Julije Meštrović, Zdravko Janković, Toma Plejić, Darko Stresec, Ivan Križić i Zdravko Perko. Cilj je bio dobiti suvremeno rješenje koje će biti ekonomično i održivo u izvedbi i održavanju. Prema tome, CAM kao dio bolničkog sklopa, treba medicinskim djelatnicima osigurati funkcionalno i kvalitetno, radno optimalno okruženje.

Među ciljevima je bilo i to da zgrada mora omogućiti jednostavnu orijentaciju i povezanost sadržaja, uz što kraće komunikacijske putove. Natječajnim rješenjem trebalo je omogućiti održivu komunikaciju unutar šireg obuhvata. Specifični cilj natječaja bio je odabir kvalitetnog oblikovnog, funkcionalnog i ekonomičnog arhitektonskog rješenja, a koje će biti podloga za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole CAM-a.

Izdvojeni članak

KBC Split raspisao natječaje za izgradnju dva nova centra: U pitanju milijunski projekti

Prva nagrada

Od šest pristiglih radova, prvu nagradu u iznosu od 35.569,71 eura neto osvojio je rad tima autora iz splitskog Ureda za arhitekturu i urbanizam – Prostorne taktike d.o.o. Rad potpisuju: Antonia Vuletić, Luka Cvitan, Borna Penjak i Nemanja Šekularac.

Druga nagrada *pogledajte nadopunu na kraju teksta

Drugu nagradu, od 22.231,07 eura neto osvojio je ARHITEKTONSKI BIRO KUZMANIĆ ANTE d.o.o. iz Splita. Radi se o timu autora kojeg čine: Ante Kuzmanić, Marin Kaliterna, Sara Markovina, Marin Dvornik, Sanja Vondra i Andrej Čikeš.

Treća nagrada

Autori rješenja koje je osvojilo treću nagradu od 13.338,64 eura su: Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Keršić, Dunja Sloković i Elena Tikvić. Ovaj radni dolazi iz tvrtke AG PLANUM d.o.o. iz Zagreba.

Četvrta nagrada

Četvrtu nagradu od 10.670,91 eura neto dobila je tvrtka za projektiranje PORTICUS d.o.o. iz Splita.

Peta nagrada

Petu nagradu od 7.113,94 eura neto potpisuju autori Nino Virag i Ivan Grubišić – Tasić.

Nadopuna teksta 30.3.2023. u 10:48h

Društvo arhitekata Splita objavilo je ispravak rezultata natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (CAM). U ispravku je drugoplasirani rad, kojeg potpisuje ARHITEKTONSKI BIRO KUZMANIĆ ANTE d.o.o. iz Splita, diskvalificiran. Ocjenjivački sud navodi kako su autori Ante Kuzmanić i Marin Kaliterna ranije bili upućeni u dva natječaja koje je raspisao KBC Split – CAM i SKZZ.

Odluka o diskvalifikaciji je donesena jednoglasno, a nagrađeni su se pomaknuli za jedno mjesto prema gore. Pri tome su peti nagrađeni autori Marija Burmas,
Damir Mioč, Ivo Lola Petrić, Zvonimir Prlić. Njihov rad pogledajte u dokumentu:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Copy link
Powered by Social Snap