Pretraga

Foto: Završena obalna infrastruktura u Biogradu i Zadru

A- A+

Županijska lučka uprava Zadar završila je projekt sanacije i rekonstrukcije obalnog pojasa u luci Biograd – lučki bazen Jaz. Novi obalni zid izveden je na mjestu postojeće neuređene obale, a dugačak je 75 metara. Također, završena je i sanacija postojećeg lukobrana u luci Iž Veli.

lučka infrastruktura Zadar

lučka infrastruktura Zadar | foto: ŽLU Zadar

Završen je projekt generalnog uređenja obalnog pojasa u lučkom bazenu Jaz, u luci Biograd. Sanaciji je obavljena sukladno glavnom građevinskom projektu izrađenom od tvrtke Obala, a izvođač radova bila je tvrtka Akropolis. Ukupna vrijednost radova iznosila je 752.423 eura.

Izdvojeni članak

Ugovoreni radovi za modernizaciju Zračne luke Zadar vrijednu 16 milijuna eura

Novi obalni zid izveden je na mjestu postojeće neuređene obale u dužini od 75 metara, dok su tri gata rekonstruirana tako da je u njihovu korijenu zamijenjena dotrajala rasponska konstrukcija na kojoj su prethodno zabilježena znatna oštećenja. Sama namjena luke nakon sanacije ostaje ista, odnosno javna namjena u funkciji priveza brodica, izvještava 057info.hr.

lučka infrastruktura Zadar | foto: ŽLU Zadar

lučka infrastruktura Zadar | foto: ŽLU Zadar

lučka infrastruktura Zadar

lučka infrastruktura Zadar | foto: ŽLU Zadar

Uspješno je završen i projekt Grada Zadra i Županijske lučke uprava Zadar, sanacija postojećeg lukobrana u luci Iž Veli. Sanacija lukobrana bila je neophodna zbog višestrukih oštećenja. Naime, betonske ploče su s vremenom popucale, a na mjestima je nastao prekid te mol više nije bio u kontinuitetu. Također kameni nabačaj završio je razasut u moru i ugrožavao plovni put.

Radovi na sanaciji obuhvatili su izvedbu novog zaštitnog kamenometa tj. školjere te betonske staze na strani lukobrana prema luci. Izvođač radova bila je tvrtka Mini gradnja Golem, stručni nadzor obavljao je PI konzalting, a izvedbeni projekt potpisuje zadarski Geotehnički studio.

Doznajte ovdje koje malo mjesto na Jadranu planira izgradnju dva moderna hotela i udvostručenje vezova.

Copy link
Powered by Social Snap