Pretraga

Na proljeće se u Zagrebu gradi novi bazen, traži se izvođač 18 milijuna eura vrijednih radova

A- A+

Grad Zagreb objavio je natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju bazena u Španskom. Time će nakon više desetljeća obećanja zapadni dio grada napokon dobiti bazen. Očekuje se da će radovi početi na proljeće, te da će biti završeni u roku od 18 mjeseci, odnosno krajem 2025. godine.

bazen Špansko | foto: Ante Murales

bazen Špansko | foto: Ante Murales

Prije gotovo pet godina predstavljeno je idejno rješenje bazena u Španskom koji se stanovnicima ovog zagrebačkog kvarta obećava već godinama. Od tada do danas, livada uz Zagrebačku aveniju zjapi prazna, a bazenu se više nitko i ne nada. No, to bi se uskoro trebalo promijeniti. Grad Zagreb raspisao je natječaj za izvođača radova, a otvaranje gradilišta planirano je za proljeće.

Izdvojeni članak

Aktiviran zagrebački mega projekt vrijedan 46,5 milijuna eura, zna se i izvođač radova

– Ovo je jedan od naših najavljenih velikih strateških projekata čija izgradnja kreće ove godine. To neće biti samo sportski bazen, već i rekreacijski i društveni centar prijeko potreban u zapadnom dijelu Zagreba, poručuje gradonačelnik, Tomislav Tomašević.

bazen Špansko | foto: Ante Murales

bazen Špansko | foto: Ante Murales

Natječaj za arhitektonsko rješenje bazena u Španskom osvojio je još 2018. godine, arhitektonski ured Ante Murales, autora Nikše Bilišća, Sunčice Mastelić – Ivić i Marka Gusića. Kompleks bi se trebao graditi na površini od 5.300 kvarata uz Zagrebačku aveniju.

– Sukladno ishođenoj građevinskoj dozvoli, planirana je izgradnja zatvorenog bazena s pratećim sadržajima: sportsko-rekreacijski bazen, mali edukacijsko-rehabilitacijski bazen, sauna, fitness i mala korektivna dvorana te tribina za 300 gledatelja. Visina građevine je jedna podzemna i dvije nadzemne etaže, kaže zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Pogledajte ovdje nagrađeni projekt signalizacije na rovinjskim bazenima.

Copy link
Powered by Social Snap