Pretraga

Nagrađen dizajnerski projekt signalizacije na novim rovinjskim bazenima, ručnik kao simbol ‘tiramola’

A- A+

U sklopu festival Zagreb Design Week koji već deset godina predstavlja sve oblike dizajna, Studio Tumpić Prenc dobio je priznanje za grafički dizajn projekta signalizacije i vizualnog identiteta Gradskog bazena Rovinj.  Osnovni motiv signalizacije je ručnik, kao simbol gradskih ‘tiramola’, jednostavnog sustava za sušenje rublja među zgradama. Projekt je realiziran u suradnji s tvrtkom Sinam d.o.o. koja je za svako idejno pronašla tehničko rješenje.

bazen Rovinj signalizacija

bazen Rovinj signalizacija | foto: Studio Tumpić/Prenc

Zagreb Design Week nagrade za dizajn su međunarodnog karaktera, a dizajneri i kreativci svoje projekte prijavljuju iz cijeloga svijeta u šest kategorija. Najbolje od najboljih bira međunarodni, stručni žiri i to u dva kruga. Njihove je stroge kriterije prošao je projekt Gradskog bazena Rovinj, novootvoreni bazenski kompleks u sklopu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju prim. dr. Martin Horvat. Ova najveća investicija u sportsku infrastrukturu u povijesti Rovinja prostire se na 3.637 četvornih metara, a sastoji se od sportske i spa zone.

Izdvojeni članak

Regionalni natječaj za mlade dizajnere namještaja, najbolje radove proizvodit će slavonski NUNC

Signalizacija koju je za bazene izradio Studio Tumpić/Prenc svojevrsno slavi Rovinj podsjećajući na njegove legendarne ‘tiramole’, odnosno jednostavan sustav za sušenje rublja među zgradama. Centralni element signalizacije je – ručnik. Stilizacijom ideja ručnika prisutna je na svim dijelovima signalizacije: visi sa stropa, bočno ili s pločica. Pritom svaka ikona dolazi u svojoj boji, unoseći tako raznolikost i živost u dotad neutralni prostor.

bazen Rovinj signalizacija

bazen Rovinj signalizacija | foto: Studio Tumpić/Prenc

Ručnik je klasičan, vodoravnih linija koje ujedno služe kao podloga za postavljanje grafičkih elemenata. Projekt je realiziran u suradnji s tvrtkom Sinam d.o.o. koja je za svako idejno pronašla tehničko rješenje.

– Jedna od karakteristika bazena je njegova velika staklena stijena s pogledom na more koje je udaljeno svega nekoliko metara. To na određeni način vizualno spaja doživljaj odlaska na more ili bazen. Ručnik je bitan artikl, kako na plaži, tako i na bazenu, pa smo ga odabrali kao lajtmotiv, objašnjavaju ideju iza vizualnog identiteta i signalizacije ovog dobitničkog projekta iz Studija Tumpić/Prenc.

bazen Rovinj signalizacija

bazen Rovinj signalizacija | foto: Studio Tumpić/Prenc

Pogledajte ovdje kako izgledaju top dizajnerski hoteli u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap