Pretraga

Dizajnerski hoteli u Hrvatskoj koji oduševljavaju – oslanjaju se na povratak prirodi, umjetnost, ali i moderne strukture

A- A+

Pobjeći od svega ili se osjetiti djelom svega nekada je moguće samo na posebnim mjestima. Upravo to su dizajnerski hoteli koji gostima pružaju unikatan doživljaj. Zavirete u njih pet i sami donesite zaključak da li se trebaju nalazi na vrhu top liste najinspirativnijih ugostiteljskih pothvata u Hrvatskoj.

dizajnerski hoteli

dizajnerski hoteli

Prođite hodnicima i sobama hotela u Rovinju, Zagrebu, Šibeniku, te na Hvari i Braču. Zavirite u neobičan, luksuzan interijer i eksterijer, uočite arhitektnoske pothvate i umjetnička ostvaranja koja su dio posebnih dizajnerskih priča. Međusobno si ne nalikuju, ali imaju jednu zajedničku stvar – sigurno ćete ih željeti posjetiti.

Hotel Adriatic, Rovinj

Art boutique Hotel Adriatic, stoljetni hotel u centru Rovinja, mjesto je jedinstvenog okruženja u srcu mediteranskog grada. Jedan je od rijetkih hotela u Hrvatskoj s umjetničkim djelima stvorenima ekskluzivno za njegov prostor koja tvore zadivljujuću umjetničku kolekciju. Naime, više od stotinu jedinstvenih umjetničkih djela izloženo je u hotelu, a umjetnička nota vidljiva je kroz svih 18 soba, jednako kao i u restoranu hotela koji je uređen u francuskom stilu.

Ovaj unikatan boutique hotel otvorio je svoja vrata 2015. godine i oduševio. Koliko je poseban najbolje govori i činjenica da je slavni Guardian upravo ovaj hrvatski hotel stavi kao jedan od najboljih u Europi. Četiri suitea i 14 soba pružaju jedinstveni pogled na otok Sveta Katarina, glavni trg u Rovinju ili stari grad sa šarenim krovovima. Sve su sobe jedinstvene i različito dizajnirane.

Hotel Adriatic

Hotel Adriatic | foto: hotel Adriatic

Zori Timeless hotel, Hvar

Zori Timeless hotel u uvali Palmižana na otoku Hvaru pravi je dragulj, baš poput lokacije na kojoj se nalazi. Vrata je otvorio 2022. godine kada su vlasnici poznatog Zori restorana, Iva i Renato Tomlinović, odlučili proširiti posao, te tik u restoran izgradili 4 vrhunski uređene boutique rezidencije. Rezidencije su promišljeno dizajnirane za najveću udobnost i opuštanje. Nazvane Infinity, Cloud, Eternity i Horizon, svaka od njih predstavlja vlastito malo utočište za goste u kojima se može usporiti, opustiti se i odvojiti se od svakodnevice te se povezati s prirodom.

Interijer rezidencija je ispunjen prirodnim materijalima i teksturama, uz prevladavajuće neutralne tonove. Poveznice između unutrašnjeg i vanjske dijela promišljene su na način da se prijelaz gotovo i ne primjećuje pa kao gost imate osjećaj da boravite u hotelu koji je dio prirode. Tomu svakako pomažu detalji poput visećih ležaljki, otvorenost prostora i velike količine prirodne svjetlosti koja prodire iz najneobičnijih kutaka.

Hotel Zori

Hotel Zori | foto: hotel Zori

Hotel Zonar, Zagreb

Suvremeno arhitektonsko rješenje i dizajn nedavno otvorenog hotela Zonar u Zagrebu inspirirani su postmodernom arhitekturom i urbanim životnim stilom kojeg karakterizira dinamičnost pokreta. Koncept dizajna osmislili su arhitekti priznatog zagrebačkog biroa Studio UP koji osvaja brojne nagrade iz područja moderne arhitekture i urbanizma, te likovni umjetnik i dizajner, Silvije Vujičić.

Osim 285 pažljivo uređenih i opremljenih soba i suiteova, zanimljiv interijer prati raznovrstan sadržaj koji s dva restorana, barom, deli shopom, bazenom na krovu s panoramskim pogledom na Zagreb, teretanom te devet višenamjenskih kongresnih dvorana nudi prilike za druženje, poslovne sastanke, zabavu i posebne gastronomske doživljaje. Posebnost ovoga hotela je i panoramski lift, odnosno outdoor lift s panoramskim pogledom na grad koji će sigurno oduševiti svakog gosta.

Hotel Zonar

Hotel Zonar | foto: hotel Zonar

Hotel Lemongarden, Brač

U Sutivanu, na otoku Braču, preko tristo godina stare, šarmantne, kamene kuće pretvorene su u Boutique Hotel Lemongarden. Učinila je to Helena Ramsbacher koja se u Brač zaljubila prilikom prvog posjeta, te odlučila upravo ovdje napravit nesvakidašnju oazu za odmor u sred nasada limuna i maslina.

Hotel raspolaže sa 28 apartmana i 12 soba čiji je dizajn usmjeren na opuštanje i užitak. Svaka je soba različitog dizajna i oblika, te ima svoju priču. Ovaj se motiv proteže kroz cijeli objekt koji pršti od unikatnih detalja, a istovremeno sve u njemu djeluje tako skladno. Bilo da je riječ prekrasnom prostoru uz bazen gdje svaka ležaljka ima svoj prirodni hlad ili wellness paviljonu s privatnim spa prostorom, koji se prostire na 100 kvarata. U svakom slučaju odmor u hotelu Lemongarden je odmor u oazi opuštenosti.

Hotel Lemongarden

Hotel Lemongarden | foto: hotel Lemongarden

Heritage Life Palace hotel, Šibenik

U samom srcu Šibenik nalazi se Heritage Life Palace Hotel. Njegovih sedamnaest decentno i otmjeno uređenih soba, dekorirano je s fokusom na detalje. Elementi palače Marenci iz 15. stoljeća, savršeno su ukomponirani u ekskluzivnu unutrašnjost ovog hotela, koji na svakom koraku odaje počast slavnom gradu čiji je dio.

Sobe hotela Heritage Life Palace su dizajnirane s decentnom notom renesanse u sebi, kako bi evocirale duh tadašnjeg doba, koristeći pritom kvalitetne luksuzne materijale koji produbljuju dojam stvarne palače. Zanimljiva je i činjenica da svaka soba u hotelu ima barem jedan originalni arhitekturni detalj koji se zadržan iz originalnog postava zgrade, te uz koji su nadodani ručno oslikani murali vrhunskog slovenskog umjetnika.

Hotel Heritage Life Palace

Hotel Heritage Life Palace | foto: Hotel Heritage Life Palace

 

Kako prepoznati dobar hotel prema broju zvjezdica pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap