Pretraga

Regionalni natječaj za mlade dizajnere namještaja, najbolje radove proizvodit će slavonski NUNC

A- A+

Kulturno udruženje Mikser iz Beograda u suradnji s proizvođačem namještaja iz Slavonije NUNC, pokrenulo je specijalno izdanje natječaja regionalne platfrome Mladih balkanskih dizajnera (Young Balkan Designers). Riječ je o jedinstvenoj prilici za mlade dizajnere da se pridruže kompaniji NUNC u njihovoj misiji reinterpretacije bogate tradicije i kulture regije u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna. Natječaj je otvoren do kraja rujna 2023., a pobjednici će biti objavljeni 2. listopada.

natječaj

natječaj | foto: Mikser PROMO

Međunarodni žiri će izabrati najinspirativnije radove prijavljene na natječaj, te ih predstaviti na izložbi ‘YBD za NUNC’ na Šumarskom fakultetu za vrijeme održavanja Beogradskog međunarodnog sajma namještaja. Tom će prilikom NUNC-ov tim za razvoj proizvoda izabrati projekte koje će kompanija razvijati do pravih proizvoda, a potom predstaviti svjetskoj publici na čuvenom Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu.

Članovi žirija koji će odlučivati o najboljim radovima su: Marve Whilshire Griffin, kustosice Salone Satellite na Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu, industrijske dizajnerice Henriette Waal, profesorice na Akademiji za dizajn Eindhoven i direktorice eksperimentalnog istraživanja Ateliera Luma u Arlesu; produkt dizajner Nikola Radeljković, iz kolektiva Numen/For Use iz Hrvatske; Jelena Matić, produkt dizajnerica i profesorica na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu i Maja Lalić, arhitektica i osnivačica beogradskog udruženja Mikser.

Izdvojeni članak

Dizajnerski hoteli u Hrvatskoj koji oduševljavaju – oslanjaju se na povratak prirodi, umjetnost, ali i moderne strukture

Young Balkan Designers (YBD) je regionalna platforma za talente Mikser organizacije usmjerena na otkrivanje, razvoj i promoviranje kreativnih talenata balkanske regije u polju održivog dizajna. Inicijativa također ima za cilj ujediniti regionalnu dizajnersku scenu, približiti je međunarodnoj publici, ojačati njezin potencijal pružanjem dodatnog obrazovanja i prakse dizajnerima u usponu. Dok u isto vrijeme doprinosi obnovi multikulturalne suradnje u balkanskoj regiji.

NUNC je proizvođač namještaja iz Slavonije. Na međunarodnoj sceni dizajna debitirao je 2019. godine na sajmu namještaja u njemačkom Kölnu i od tada raste i osvaja međunarodna tržišta. Nuncov duhovit i osvježavajući pristup dizajnu svakodnevnih predmeta proizlazi iz suradnje s dizajnerima u usponu iz cijele regije, od kojih su mnogi debitirali na regionalnoj i međunarodnoj sceni putem platforme Young Balkan Designers.

Hrvatska je dobila prvi dizajnerski kokošinjac, pogledajte ovdje kako izgleda ‘Kokošvaroš’.

Copy link
Powered by Social Snap