Pretraga

Stiže velika promjena na tržištu nekretnina, krediti se neće tako lako vraćati

A- A+

Na pomolu su velike turbulencije na globalnom tržištu nekretnina koje će prema crnim prognozama uzrokovati neplaćanja kredita. Stručnjak upozorava kako će naredne dvije godine biti posebno teške za posrednike u prodaju nekretnina. Ogroman posao mogla bi postati prodaja kredita.

Kuća u Americi | Freepick

Kuća u Americi

Na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu u Švicarskoj, izvršni direktor Cantora Fitzgeralda, Howard Lutnick, rekao je da je na pomolu ‘generacijska’ promjena na tržištu. Za foxbusiness.com upozorava na masovno neplaćanje u prodaji kredita na globalnom tržištu.

– Mislim da bi 700 milijardi dolara moglo propasti. Zajmodavci će morati nešto učiniti. Oni će prodavati. Doći će do promjene generacija u nekretninama, krajem 2024. i tijekom cijele 2025. godine. Poslovanje nekretninama će doživjeti golemu promjena. Dolazi do neispunjenih obveza od 700 milijardi do 1 trilijun dolara, naglasio je Lutnick.

Izdvojeni članak

Analiza tržišta nekretnina: Pad kupoprodaje za 20%, najteže onima koji prodaju starije nekretnine

-Bit će to vrlo, vrlo ružno tržište posjedovanja nekretnina u sljedećih, znate, 18 mjeseci, dvije godine, dodao je.

Objasnio je da bi visoke stope rezultirale ‘brisanjem’ komercijalnih zajmova.

– Mislim će prodaja kredita, o kojoj nitko ne govori, postati ogroman posao. Jer kada hipoteke na poslovne zgrade dosegnu trilijun koji dospiju na naplatu u sljedeće dvije i pol godine po ovim visokim stopama, nećete dobiti zaradu. Što znači kada imate 120 milijuna dolara zajma za zgradu i netko kaže, ‘Dat ću vam 90 milijuna dolara po puno višoj stopi,’ bacite ključeve natrag zajmodavcima. Stope kapitala nekretnina bit će u problemu, rekao je.

Velike promjene na tržištu nekretnina već se događuju u Kini, detalje doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap