Pretraga

Kapelicu od 25 kvadrata pretvorili u apartman, traže za nju 120.000 eura

A- A+

Iako su oglasi za prodaju i najam nekretnina u Hrvatskoj štivo koje mnoge baca u očaj, jedan od njih posljednjih dana zabavlja javnosti svojim sadržajem izvan svih okvira. Naime, u Dubrovniku se prodaje privatna kapelica od 25 kvadratnih metara, prenamijenjena u apartman. Nalazi se u naselju Lapad, a vlasnici za nju traže čak 120.000 eura. Građani ovaj čin nazivaju sramotnim, a agenti za prodaju nekretnina nevjerojatnim.

kapelica Dubrovnik

kapelica Dubrovnik | foto: screen shot you tube

Kapelica odnosno apartman u kapelici oglašen je kao izuzetno zanimljiva nekretnina u samom centru Lapada neto površine 25 kvadrata, s provedenom strujom i vodom. Navodi se i kako je riječ o poslovnom prostoru i ‘izuzetnoj prilici’ za one koji žele imati ‘trajni doticaj s Dubrovnikom’.

Izdvojeni članak

Prodaje se Spaladium Arena u Splitu, tržišna cijena 56,6 milijuna eura

Lokacija je sve

Iako se, obzirom na lokaciju kapelice i stanje na tržištu nekretnina u Dubrovniku, na prvi pogled čini kako će se za ovu nekretninu zainteresirani brzo naći, to je ipak daleko od istine. Naime, iako je ova građevina naizgled vrlo atraktivna, pa izgledno i nekome vrijedna 120.000 eura bez obzira na kvadraturu, nezahvalno je pozicionirana.

Izgrađena je ukoso te manje od jednoga metra udaljena od susjedne stambene zgrade, a uz to je i usko priljubljena uz parkiralište. Okruženje joj je toliko očajno da je, ističu stručnjaci za prodaju nekretnina, smiješno što netko smatra da može postići vrijednost kvadrata od 4.800 eura.

kapelica Dubrovnik

kapelica Dubrovnik | foto: screen shot you tube

Izgubljen doticaj sa stvarnošću

Dubrovački agent za nekretnine Frane Bezić za indeks.hr je prokomentirao prodaju ove kapelice. On kaže da svatko ima pravo prodavati ono što želi, ali da pritom treba biti realan u postavljanju cijene.

Bezić objašnjava da se prodavatelji često povedu tezom da su cijene nekretnina u Hrvatskoj znatno skočile i nerijetko, posebice u atraktivnim mjestima poput Dubrovnika, i prelaze pet tisuća eura po kvadratu. No, treba znati da se tolika vrijednost ne odnosi na starije stanove koji se ne nalaze na atraktivnim lokacijama i koji nisu renovirani.

Izdvojeni članak

Mala hrvatska općina kuće i građevinska zemljišta prodaje za 30 centi

-To je smiješno, kvadrat bi trebao, po mojoj gruboj procjeni, koštati do dvije tisuća eura. U tom bi slučaju kapelicu bilo moguće prodati. Nažalost, kod nas u Hrvatskoj, a pogotovo na atraktivnijim lokacijama, vlasnici nekretnina, odnosno prodavatelji čuju da cijena nekretnina iznosi pet, šest pa i sedam tisuća eura po kvadratu i onda misle da njihova vrijedi isto, što često nije istina, kaže Bezić.

Pogledjate ovdje aktualnu analizu tržišta nekretnina.

Copy link
Powered by Social Snap