Pretraga

Otvoreno veliko gradilište nove vodovodne mreže, 20 dana zabrane prometa na ključnoj dionici

A- A+

Čak 20 dana bit će zatvoren ključni dio velike prometnici u Solinu, dio Ulice don Frane Bulića. U srijedu, 15. svibnja otvoreno je gradilište u sklopu Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split Solin. Uz gradilište dozvoljeno je tek kretanje stanara koji se mole za oprez zbog velike koncentracije građevinske operative na terenu.

radovi aglomeracija Split Solin

radovi aglomeracija Split Solin | foto: Vodovod i kanalizacija

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split Solin u srijedu, 15. svibnja aktiviran je na važnom djelu Ulice don Frane Bulića u Solinu. Zbog radova prometovanje vozila svih kategorija zabranjeno je 20 dana. Poruka je to iz Vodovoda i kanalizacije (ViK) Split koja je otežala život brojnim Solinjanima.

– U dijelu Ulice Don Frane Bulića biti onemogućen tranzitni promet autima, autobusima i teretnim vozilima. Isključivo će biti dozvoljen promet vozilima gradilišta te iznimno stanarima, hitnim službama i javnom prijevozu. Pješački promet kroz zonu izvođenja radova će u svakom trenutku biti omogućen, poručuju iz ViK-a Split, te mole građene za strpljenje.

Izdvojeni članak

Donosimo detalje obnove Poljuda, radovi idu u dvije faze, očekuje se izvođač radova

– Oni koji žive istočno i zapadno od zone izvođenja radova, molimo da Ulicom Don Frane Bulića idu od zone odvijanja radova, odnosno prema istoku i zapadu kako je prikazano na grafici. Isto tako, molimo da građani koji žive unutar zone odvijanja radova minimalno korite dio trasa koje su zatrpane, poručuju iz ViK-a.

Inače, projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499 eura. Od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.5500 eura, odnosno 68,71% financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Doznajte ovdje sve o aglomeraciji od 65 milijuna eura na širem riječkom području.

Copy link
Powered by Social Snap