Pretraga

Tvrtka iz Duge Rese završila sanaciju ceste u Ozlju vrijednu skoro 168 tisuća eura

A- A+

Uspješno je privedena kraju rekonstrukcija asfaltnog kolnika na županijskoj cesti ŽC 3143 Ozalj – Zorkovac na Kupi – G. Pokupje, od Ozlja do Trga, u dužini od 1500 metara. Radovi su trajali nešto više od mjesec dana te uključivali izradu propusta za odvodnju oborinskih i površinskih voda, iskop jarkova radi efikasnije odvodnje i izradu izravnavajućeg habajućeg sloja kolničke konstrukcije za stabilnost i trajnost ceste u budućnosti. Projekt je vrijedan preko 167 tisuća eura, a izvodila ga je tvrtka Arkada d.o.o. iz Duga Rese u suradnji s Županijskom upravom za ceste Karlovačke županije.

Na dionici županijske ceste ŽC 3143 Ozalj - Trg dovršeni radovi

Na dionici županijske ceste ŽC 3143 Ozalj – Trg dovršeni radovi | Foto: Grad Ozalj

U suradnji s Gradom Ozljem, Županijska uprava za ceste Karlovačke županije uspješno je završila projekt sanacije asfaltnog kolnika na županijskoj cesti ŽC 3143 Ozalj – Zorkovac na Kupi – G. Pokupje. Ovaj važan zahvat obuhvatio je dionicu Ozalj – Trg u dužini od 1500 metara.

Radovi koji su trajali od početka svibnja do sredine lipnja 2024. godine, obuhvatili su izradu propusta za odvodnju oborinskih i površinskih voda te su iskopani jarkovi radi efikasnije odvodnje. Ključna je bila i izrada izravnavajućeg habajućeg sloja kolničke konstrukcije, čime se osigurala stabilnost i trajnost ceste u budućnosti. Provedeno je i uređenje cestovnih bankina kako bi se osigurala sigurnost prometa i zaštita okoliša.

Izdvojeni članak

Jedinstveni primjeri predindustrijske gradnje kuća u Ozlju: Žitaricom se gradio krov

Investicija je realizirana pod vodstvom tvrtke Arkada d.o.o. iz Duga Rese, a ukupna vrijednost projekta iznosi 167.405,08 eura. Iz Grada Ozlja naveli su da je ovim projektom još jednom potvrđena dobra suradnja između Grada i ŽUC-a. Očekuje se da će investicija unaprijediti prometnu povezanost ovog dijela Karlovačke županije.

Pogledajte ovdje kako je izgledala izgradnja Frankopanskih kaštela, od kojih se jedan od poznatijih nalazi u blizini Ozlja.

Copy link
Powered by Social Snap