Pretraga

Grad nadomak Zagreba gradit će novu školu i sportsku dvoranu na prostoru bivše vojarne

A- A+

Samobor započinje realizaciju dugoočekivanog projekta izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane na prostoru bivše vojarne Taborec. Sklopljen je Ugovor o početku radova koji obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta br. 5 s 20 učionica raspoređenih na tri etaže. Projekt je financiran iz EU fondova u iznosu većem od 9.7 milijuna eura, a novčanu potporu pružio je i Grad. Radove će izvoditi tvrtka Gradnja Futura d.o.o.

Samobor

Grad Samobor

Grad Samobor kreće u realizaciju dugoočekivanog projekta izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane na prostoru bivše vojarne Taborec. Potpisivanjem Ugovora o početku radova, ovaj ambiciozni poduhvat bit će odgovor na rastuće potrebe za obrazovnim kapacitetima uslijed konstantnog povećanja broja stanovnika na ovom području.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta br. 5, gdje će biti smješteno 20 razrednih odjeljenja raspoređenih na tri etaže za 440 učenika. Prizemlje će sadržavati blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, dok će se na katu nalaziti administrativni prostori, zbornica, kabineti te uredi za stručno osoblje.

Iz samoborske Gradske uprave podsjećaju da će u sklopu izgradnje, uz novu školu, biti podignuta i sportska dvorana s pratećim sadržajima. Grad je pripremio kompletnu dokumentaciju i ishodio građevinsku dozvolu. Uloga izvođača radova pripala je tvrtki Gradnja Futura d.o.o., dok će projekt nadzirati Subnecto d.o.o., uz stručni nadzor tvrtke Progerea d.o.o.

Izdvojeni članak

Za Planinarski dom na Japetiću i turističku infrastrukturu PP ‘Žumberak – Samoborsko gorje’ 5,6 milijuna eura

Financiranje ovog značajnog projekta osigurano je iz EU fondova u iznosu od 9.783.404,41 eura, što predstavlja dosad najveće ostvareno financiranje za jedan projekt u Samoboru. Gradonačelnica Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo što je projekt došao do faze realizacije.

Nadalje, nakon što je prošle školske godine svoja vrata učenicima prvih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija otvorio trenutno najmoderniji odgojno – obrazovni objekt na području Samobora, onaj u Langovoj ulici, u planu je i dogradnja 500 kvadrata na Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani te izgradnja sportske dvorane na površini od 2.102 kvadratnih metara.

Mladi inovatori iz Samobora osmislili su posebne utičnice kojima se upravlja putem aplikacije. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap