Pretraga

Za Planinarski dom na Japetiću i turističku infrastrukturu PP ‘Žumberak – Samoborsko gorje’ 5,6 milijuna eura

A- A+

Veliki zamah u razvoju javne turističke infrastrukture žumberačkog kraja. Na području Parka prirode ‘Žumberak – Samoborsko gorje’ rekonstruirat će se i opremiti Planinraski dom Žitnica na Japetiću i Kuća Jelenić u Jelenićima. Uz to, uredit će se 174 km kružnog pješačkog puta i izvesti još nekoliko projekata. Obnovu posjetiteljske infrastrukture financira Ministarstvo turizma i sporta u iznosu većem od 5,6 milijuna eura, sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uređenje Planinarskog doma Žitnica na Japetiću1

Uređenje Planinarskog doma Žitnica na Japetiću | Foto: Park prirode ‘Žumberak – Samoborsko gorje’

Park prirode ‘Žumberak – Samoborsko gorje’ kreće u obnovu objekata aktivnog turizma. Kako bi revitalizirali planinarsko – posjetiteljsku infrastrukturu, Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je iznos od 5.602.782,17 eura temeljem javnog poziva ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’.

Nova javna turistička infrastruktura izvodit će se u sklopu projekta pod nazivom Revitalizacija planinarsko – posjetiteljske infrastrukture Parka prirode ‘Žumberak – Samoborsko gorje’. Time će se postaviti suvremeniji standardi za ostale turističke destinacije na područjima parkova prirode i nacionalnim parkovima unutar Hrvatske.

Osigurana sredstva iz NPOO-a, pokrit će rekonstrukciju Planinarskog doma Žitnica na Japetiću i Kuću Jelenić u Jelenićima. Osim toga, obnovit će se vidikovac Piramida te izgraditi adrenalinski park i zipline. Cilj je, uz očuvanje prirodnih ljepota, podići kvalitetu turističkog iskustva.

Izdvojeni članak

Kolibe izgrađene u srcu netaknute prirode: Skoro tri godine čekali građevinsku dozvolu

Iz Parka poručuju da će ukupnost projektnih aktivnosti pridonijeti unaprjeđenju javne turističke infrastrukture u turistički slabije razvijenom području te generirati višu dodanu vrijednost. Partneri projekta su Hrvatsko planinarsko društvo ‘Jastrebarsko’, Grad Jastrebarsko i Hrvatske šume d.o.o.

Kako je jedan od najljepših parkova prirode u Hrvatskoj obnovio svoju najposjećeniju stazu pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap