Pretraga

Četiri mjeseca prije roka završena važna cesta u Istri, najavljeno i otvorenje druge cijevi tunela Učka

A- A+

Završen je veliki projekt obnove 7 kilometara duge dionice od Pasjaka do Rupe na državnoj cesti DC8 u Općini Matulj. I to četiri mjeseca prije isteka roka. Riječ je o projektu koji je podrazumijevao zahtjevnu koordinaciju prometovanja uz aktivno gradilište. Prilikom obilaska gradilišta najavljeno je i otvorenje druge cijevi tunela Učka već u rujnu.

državna cesta DC8 Pasjak - Rupa

državna cesta DC8 Pasjak – Rupa | foto: Ministarstvo prometa i veza

U sklopu projekta  vrijednog više od 3 milijuna eura, izvedena je obnova gornjeg ustroja državne ceste DC8 na dionici od Pasjaka do raskrižja Rupe recikliranjem IN PLANT. Radovima koji su započeli u veljači ove godine rekonstruirano je ukupno 7 kilometara ceste, a posao je završen četiri mjeseca prije planiranog roka.

– Velika pohvala i Hrvatskim cestama i izvođaču radova zbog dobre organizacije posla pod prometom. Mislim da je jako dobro zbog stanovništva, ali i zbog sigurnosti prometa da se ta cesta obnovila, rekao je potpredsjednik Vlade Butković prilikom obilaska.

Izdvojeni članak

Kako se u srcu sezone gradi mosni prijelaz i spojna cesta u Dubrovniku

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, pojasnio je pak kako je riječ o projektu koji nije bio u tolikoj mjeri zahtjevan, koliko je zahtjevno bilo organizirati radove za vrijeme odvijanja prometa. Dodao je kako je obnova ove ceste važna budući njom u vrijeme vikenda dnevno prođe i oko 20 tisuća vozila, a velik udio upravo čini kamionski promet.

državna cesta DC8 Pasjak - Rupa

državna cesta DC8 Pasjak – Rupa | foto: Ministarstvo prometa i veza

Obavljenim poslom zadovoljan je i izvođač radova, tvrtka Strabag.

– Završetak ovog projekta prije roka svjedoči o visokoj razini stručnosti i efikasnosti našeg tima. Ponosni smo na uspješnu realizaciju kojom će se poboljšati sigurnost i protočnost prometa, posebno tijekom turističke sezone. Ovaj uspjeh rezultat je bliske suradnje s Hrvatskim cestama i podrške lokalne zajednice, kojima se iskreno zahvaljujemo na povjerenju i razumijevanju tijekom radova, rekao je direktor STRABAG-a, Daniel Stepinac.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković ovom prilikom osvrnuo se i na ostale investicije na području Općine Matulji pojasnivši kako se sredinom rujna očekuje otvaranje druge cijevi tunela Učka. Rekao je i da su Hrvatske autoceste otvorile natječaj za čvor Matulji – Opatija, procijenjene vrijednosti oko 20 milijuna eura, a čiji se dovršetak radova očekuje približno kad i završetak radova na Istarskom ipsilonu od tunela Učka do Matulja.

– Na taj način sustav dionica Istarskog ipsilona kvalitetno će se spojiti na sustav autocesta i riječku obilaznicu, zaključio je Butković.

Sklopljen je ugovor vrijedan 30 milijuna eura za brzu cestu duž Jadrana, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap