Pretraga

Foto: Kako je sportski centar na Kvarneru modernizirao unutrašnjost

A- A+

Završena je velika sanacija unutrašnjosti Centra Zamet koja je obuhvatila obnovu sportskih podloga i postavljanje uporišta za gimnastičke sprave. Riječ je o zanimljivom pothvatu koji se u sportskim objektima ne radi često, a izvele su tvrtke Žoli sport i KL sport international. Sanaciju su financirali Grad Rijeka i tvrtka Rijeka sport.

Centar Zamet

Centar Zamet | foto: Grad Rijeka

Obnovom sportske podloge i postavljenjem ankera za gimnastiku u Centru Zamet završena je sanacija unutrašnjosti sportskog centra. Radovi su izvedeni o kratkom roku, od samo 24 dana, a rezultat je odličan.

Sanacija sportske podloge obuhvatila je grubo brušenje postojeće podloge rukometnih terena, zamjenu oštećenih dijelova parketa, fino brušenje i lakiranje parketa u četiri sloja s 2K PU lakom na bazi vode, s atestom protiv klizavosti i certifikatom međunarodne sportske asocijacije. Prije završnog sloja laka, ucrtane su linije svih sportskih borilišta, sve prema postojećim. Izvođač radova bila je tvrtka Žoli sport iz Zagreba.

Izdvojeni članak

Veliki stadion u Istri dobio novi travnjak, investicija vrijedna 300 tisuća eura

Osim sanacije sportske podloge, postavljeno je i 15 podnih ankera.  Ankeri su postavljeni na način kojim je osigurana sigurnost i funkcionalnost svih sportskih površina, a njihovim postavljenjem  omogućeno je održavanje nacionalnih prvenstava u gimnastici. Izvođač ovih radova bila je pak tvrtka KL sport international iz Karlovca.

Centar Zamet

Centar Zamet | foto: Grad Rijeka

Ukupna vrijednost radova obnove, koji su se u Centru Zamet izvodili od 1. do 24. srpnja 2024. godine, iznosi nešto više od 71.000,00 eura. Iznos od 50.000 eura osiguran je iz proračuna Grada Rijeke dok je  21.000 eura osigurao Rijeka sport.

Kako je istaknuto u povodu završetka radova, obnova sportske podloge i postavljenje ankera za gimnastiku predstavlja važan korak u održavanju visokog standarda riječkih sportskih objekata. Investicijom su osigurani sigurnost i optimalni uvjete za trening i natjecanja sportaša različitih disciplina te korisnika Centra Zamet.

Treba reći kako je Centar Zamet je u prvih šest mjeseci 2024. godine zabilježio 60.664 ulaza korisnika. Centar  svakodnevno, za treninge svih dobih uzrasta, koriste Muški rukometni kluba Zamet i Ženski rukometni klub Zamet. Osim njih, svoje treninge na glavnom borilištu odrađuju i sportašice i sportaši Košarkaškog kluba FSV i Košarkaškog kluba Kvarner te učenici Osnovne škole Zamet. Dodatno, osim sportskih utakmica i manifestacija, Centar Zamet je od siječnja do lipnja 2024. godine ugostio i sedam koncerata.

Riječki kvart dobiva novu infrastrukturu, uređuju se škola, sportska dvorana i igrališta, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap