Pretraga

Dubrovnik dobiva novu prometnicu, postat će dio velikog stambenog naselja privatnog investitora

A- A+

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika usvojen je Zaključak kojim se daje suglasnost investitoru Gravosa Gardens d.o.o. na iskazanu namjeru financiranja troškova izgradnje komunalne infrastrukture javne gradske prometnice. Riječ je o lokaciji veznoj uz spoj dvije ulice – Vukovarske i Andrije Hebranga. Grad Dubrovnik je ranije utvrdio potrebu za novom prometnicom, no odlučeno je kako se traži ozbiljni investitor u razvoj okolnog područja koji će se uključiti i u konstrukciju javne infrastrukture.

cesta izgradnja

cesta izgradnja | foto: Freepik

Pojavili su se ozbiljni investitori koji su voljni financirati značajan dio nove dubrovačke prometnice. Ukupan trošak koji bi otpao na investitora procijenjen je na 2 i pol milijuna eura bez PDV-a, a ostalih pola milijuna eura otpao bi na Grad Dubrovnik ili na nekog drugog investitora obzirom da iznad Fine također postoji zemljište koje zahtjeva kvalitetan pristup cestom, piše dubrovackidnevnik.net.hr.

Objašnjenje je to koje stoji iza Zaključka usvojenog na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika koji je dana suglasnost investitoru Gravosa Gardens d.o.o. na iskazanu namjeru financiranja troškova izgradnje komunalne infrastrukture javne gradske prometnice.

Izdvojeni članak

Kako se u srcu sezone gradi mosni prijelaz i spojna cesta u Dubrovniku

– Mislim da je projekt Gravosa Gardens, koji mi je prezentira, zaista dobar. To govorim zbog najave potpredsjednika Vlade o onemogućivanju iznajmljivanja u višestambenim zgradama, zapravo će do tih stanova doći naši sugrađani, to je prva stvar. Druga stvar su površine, 70 posto ukupnih površina sukladno projektu će biti zelene površine. Treće je što će u sklopu projekta biti parkirni vrtić, parking za stanovnike projekta, ali i mogućnost za sve one koji žive okolo da kupe parking mjesto, što je na tom području iznimno važno, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Dio opozicijskih gradskih vijećnika, od Anite Bonačić Obradović (SDP) do Đura Capora (SJG) iskazali su zabrinutost kako stanovi neće biti namijenjeni Dubrovčanima i rješavanju njihovog stambenog pitanja, već da će biti još jedni u nizu stanova za iznajmljivanje turistima. Nakon rasprave na ovu temu usvojen je i dodatak Zaključku koji glasi:

‘Grad Dubrovnik projekt izgradnje spojne ceste Andrije Hebranga – Vukovarska sagledava kao jedinstvenu cjelinu. Projektiranje, izvlaštenje i izgradnja faze I. financirat će Gravosa d.o.o. Projektiranje, izvlaštenje i izgradnju faze II. financirat će Grad Dubrovnik. Projekt nije moguće realizirati fazno, već isključivo kao jedinstvenu cjelino. Obvezuje se investitor Gravosa Gardens d.o.o. da u sklopu projekta izgradnje stambeno-poslovnog objekata, najmanje20 posto parking mjesta bude namijenjeno javnoj usluzi parkiranja’.

Pred samu špicu sezone u Dubrovniku otvoreno veliko gradilište, za ovo zabrana gradnje ne vrijedi

Copy link
Powered by Social Snap