Pretraga

Još jedan zagrebački kvart dobiva vrtić, bit će poseban po zatvorenom bazenu

A- A+

Još jedan zagrebački kvart dobiva vrtić. Zagrebačko Borovje, koje se za vrtić oslanjalo na obližnje Folnegovićevo naselje dobiva svoje vrtićke kapacitete. Za naselje koje od 1980-ih godina ubrzano raste sprema se vrtić koji će moći polaziti gotovo 200 djece. Investicija od nešto manje od 10 milijuna eura bit će posebna po malom zatvorenom bazenu za učenje plivanja.

DV Borovje | Grad Zagreb

U Zagrebu se na sve strane otvaraju dječji vrtići. Jedan novi dobiva i zagrebačko naselje Borovje. Pokrenut je postupak javne nabave za izgradnju i opremanje novog DV Borovje na području gradske četvrti Peščenica – Žitnjak. Vrtić će moći primiti skoro 200 djece, a ukupna bruto površina iznosit će 2.994 kvadrata.

Izdvojeni članak

Zaštićena kulturna baština postaje moderan dječji vrtić

– Ovaj vrtić ne samo da će pružiti prostor za igru i učenje, već će biti primjer napredne gradnje sukladno najmodernijim standardima, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, dodajući kako će se na krovu objekta nalaziti solarni paneli.

DV Borovje | Grad Zagreb

Velika posebnost vrtića je što će uz višenamjenske ateljee i prostore za istraživanje sadržavati i mali zatvoreni bazen. Bazen će se koristiti za igru i da bi djeca u njemu učila plivati. Investicija vrtića vrijedi 9,7 milijuna eura. Od ukupnog iznosa, 80 posto bit će osigurano iz proračuna grada, a ostatak sredstvima iz NPOO-a.

Podsjećamo, trenutno je na području grada izgradnja ili prenamjena devet dječjih vrtića. Za DV Borovje i DV Podbrežje u tijeku je nabava izvođača, dok se za DV Jarun i DV Sloboština provode urbanističko-arhitektonski natječaji.

Na mjestu bivše sinagoge u Zagrebu trebala bi se graditi nova sinagoga, ali i Židovski centar i vrtić. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap