Pretraga

Završen američki pogon u Slavoniji, 15 mjeseci gradilo ga preko 1.000 radnika iz 140 različitih tvrtki

A- A+

Još prije godinu dana gradilište Centra izvrsnosti američke tvrtke Jabil bilo je u povojima. No, danas se na ovoj lokaciji nalazi moderan kompleks koji se prostire na površini od 169.671 četvornih metara. Sve je obavljeno za samo 15 mjeseci od prvog iskopa, što uopće ne čudi obzirom da je izgradnja obuhvatila suradnju čak 140 različitih tvrtki. Projekt je izvela kompanija Log Expert, specijalizirana za velike proizvodne i logističke projekte.

Jabil

Jabil | foto: Jabil

Centar izvrsnost Jabil u Osijeku izgrađen je u svrhu pružanja podrške klijentima u reguliranim industrijama poput automobilske i prijevozne industrije te zdravstva. Previđa kako će otvoriti približno 1.500 radnih mjesta.

Projekt je izvela kompanija Log Expert, specijalizirana za velike proizvodne i logističke projekte, kakve je već uspješno realizirala u Hrvatskoj i Sloveniji. U kontekstu izgradnje valja spomenuti i kako je Jabilov centar projektiran u skladu s najnovijim tehnološkim normama i kriterijima koji su ekološki prihvatljivi i usmjereni ka održivom razvoju.

Izdvojeni članak

Kako velika jugoslovenska tvornica cijevi ipak nije propala, preživjeli i stečaj, sada izvoze u EU

I ne samo to, iz tvrtke su ranije istaknuli kako će sva oprema ugrađena u pogon bit će energetski učinkovita kako bi se minimalizirao sveukupni ugljični otisak kompanije. Za sam proizvodni pogon osigurano je približno 48.000 četvornih metara, a kompleks obuhvaća i skladišni prostor, napredne servisno-tehničke sadržaje, urede i druge sadržaje nužne za svakodnevan rad.

Kompleks se gradio 15 mjeseci, a uključeno je bilo preko 1.000 radnika iz čak 140 različitih tvrtki. Unutar samoga centra nalazi se oprema za tehnologiju površinske ugradnje za sklopove tiskanih pločica, automatiziranu montažu na razini sustava, funkcionalno ispitivanje, pakiranje i ispunjavanje zahtjeva prema narudžbi ili specifikaciji kupaca, piše tportal.hr. U budućnosti se planira dodavanje strojeva za injekcijsko prešanje, čime će se dodatno proširiti proizvodne mogućnosti centra.

Victor Manuel Morales, regionalni direktor za razvoj operacija, izrazio je zahvalnost nacionalnim i lokalnim vladinim predstavnicima i partnerima Jabila:

– Oduševljeni smo činjenicom da su se naši ambiciozni planovi za Osijek konačno ostvarili. Zahvaljujući podršci naših partnera spremni smo započeti s proizvodnjom i krenuti u novu fazu ovog uzbudljivog projekta, rekao je Morales.

Pogledajte ovdje kako se gradio kompleks Jabil u Osijeku.

Copy link
Powered by Social Snap