Pretraga

Obnovljena dvorana Gradski vrt, slavonska ostavština Svjetskog rukometnog prvenstva

A- A+

Završeni su radovi na izmjeni sportskoga poda te na ugradnji novoga semafora i odbojkaškoga seta u maloj dvorani Nastavno športske dvorane Gradski vrt u Osijeku. Dvorana je službeno otvorena u prosincu 2008., prijateljskom utakmicom rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije, te od tada nije bila značajnije infrastrukturno unaprjeđivana. Sagrađena je za potrebe održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva koje se 2009. godine održalo u Hrvatskoj.

dvorana Gradski vrt

dvorana Gradski vrt | foto: Grad Osijek

Obnova dvorane Gradski Vrt koštala je 201 tisuću eura, od čega je 85 tisuća eura iz Ministarstva turizma i sporta. Uz to su Športski objekti izveli dodatne radove u vrijednosti 14 tisuća eura, izvijestio je gradonačelnik Ivana Radić.

Dodao je kako Grad ove godine za osječki sport izdvaja 7,05 milijuna eura, što je 24 posto više nego prošle godine, a 30 posto više u odnosu na 2021. kada je postao gradonačelnik Osijeka. Najavio je i cjelovitu obnovu kompleksa Gradski vrt vrijednu pet milijuna eura, što će se financirati kroz ITU mehanizam.

Izdvojeni članak

Galerija: Velika rekonstrukcija tramvajske mreže u Osijeku, pola grada je gradilište

– Nastavit ćemo i dalje ulagati u sportsku infrastrukturu, u igrališta, kako za profesionalce, tako i za rekreativce, zaključio je gradonačelnik Radić koji je danas i obišao obnovljen sportski kompleks.

U obilasku mu se pridružio i direktor gradske tvrtke Športski objekti, Robert Seligman, rekavši kako je novi sportski pod jako bitan za funkcioniranje sustava sporta u Osijeku.

– Tu je i novi semafor, kompletno su obnovljene i instalacije, tako da ova dvorana sada zadovoljava sve uvjete koje pred nas postavljaju pred nas i Svjetska košarkaška organizacija kao i odbojkaška organizacija. Moramo se pohvaliti kako naš MOK Mursa-Osijek, koji se uvijek bori za prvaka, upravo ovdje igra i europske utakmice, tako da je ova dvorana sada apsolutno opremljena sa svim što je potrebno za održavanje najvećih sportskih utakmica u košarci i odbojci, kazao je Seligman.

Iz Grada Osijeka izvijestili su i kako se kontinuirano ulaže u sport i sportsku infrastrukturu. Tako je ove godine,  prvi puta od 80-ih godina obnovljen nogometni teren Olimpija, te nogometni odnosno rukometni teren u Tenji. Izvršena je prva fazu obnove gradskog kupališta Copacabane, te je najavljeno raspisivanje javne nabave i za II. fazu u kojoj će biti dovršeni i preostali bazeni.

Osijek dobiva grad u gradu, idejno rješenje za OLT ima stambene blokove, bazen, šetnice. Pogledajte ovdje kako će izgledati.

Copy link
Powered by Social Snap