Pretraga

Odabran projektant za garažu u Klaićevoj, interes je bio velik, a evo tko je dobio posao

A- A+

Klaićeva ulica konačno će dobiti garažu. Nova javna podzemna garaža sa 800 mjesta na tri etaže trebala bi pomoći širenjem parkirnih kapaciteta kojeg u danom dijelu grada dakako nedostaje. Kako je gradonačelnik Tomašević rekao u trenutku najave ovog projekta, očekivano je kako će njena izgradnja smanjiti priljev vozila u najuži centar zatvarajući ‘prsten’ oko najužeg središta grada. Odabran je i ponuditelj koji će kao najpovoljniji među prijavljenima izraditi projektno-tehničku dokumentaciju.

javna garaža

javna garaža | foto: Freepick

U Klaićevoj ulici još je pred kraj veljače najavljena izgradnja nove javne podzemne garaže. Zatim je nakon polovice kolovoza objavljeno kako je za garažu koja bi na tri etaže trebala imati ukupno 800 parkirnih mjesta objavljeno da je odabran projektant za izradu glavnog i izvedbenog projekta. Projektni zadatak pripao je društvu BRIDGE&ANCHOR, koji će svoj zadatak izvesti za nešto više od 370 tisuća eura.

Izdvojeni članak

Veliki plan za Stari Hajdukov plac: Na travnjaku memorijalni park, a ispod njega javna podzemna garaža

Na današnjoj konferenciji za novinare, na pitanja o podzemnoj garaži, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je rekao kako je na natječaj ukupno pristiglo 11 prijava te da se neodabrani ponuditelji nisu žalili na prvi izbor. Na elektroničkom oglasniku javne nabave, vidljivo je svih 11 prijavljenih, kao i prvi odabir – BRIDGE&ANCHOR d.o.o. Vrijedi napomenuti kako je 30. srpnja objavljena jedna, a zatim nešto manje od mjesec dana kasnije i druga objava o Odluci na kojoj je naveden isti odabir. Dok je prva odluka donesena 30. srpnja, druga je donesena 23. kolovoza 2024. godine.

Nadalje, dok je vrijednost izrade projektno-tehničke dokumentacije izgradnje javne podzemne garaže u Klaićevoj ulici prilikom objave natječaja bila procijenjena na vrijednost od 650 tisuća eura, vrijednost ugovora koji se planira sklopiti iznosi 374.937,50 eura, s PDV-om. Kako stoji u obrazloženju u sustavu javne nabave, odabrani ponuditelj dostavio je valjanu ponudu koja je u potpunosti ispunjavala uvjete iz dokumentacije o nabavi, odnosno odgovarala je kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude.

Ovdje pročitajte priču o garažama koje u svim većim gradovima postižu cijene od kojih ‘boli glava’.

Copy link
Powered by Social Snap