Pretraga

Ovaj grad je najveće gradilište u Imotskoj krajini, u maloj općini aktivno pet velikih projekata, a bit će ih još

A- A+

Dugo na području Zagvozda nije bilo ovoliko istovremeno otvorenih gradilišta kao danas. U realizaciji je nekoliko projekata koji su se dugo čekali. Nogometno igralište s popratnim sadržajem, dječji vrtić, Dom Kulture, Planinarski dom i pretovarna stanica. Također, tu su planovi za uređenje važnih cestovnih pravaca.

Zagvozd

Zagvozd | foto: Općina Zagvozd

Poznata je stvar kako demografska slika Imotske krajine nije blistava. No, takvoj situaciji prkosi Općina Zagvozd koja bilježi pozitivne trendove. A kako sve više mladih obitelji koje ostaju na svome zahtijevaju modernu infrastrukturu ovdje se otvaraju gradilišta jedno za drugim.

Izdvojeni članak

Susjedi grade brzu cestu, povezat će Krajinu s Hrvatskom i EU, a spajat će ove gradove

Nogometno igralište

U Zagvozdu se gradi nogometno igralište na kojem će biti postavljena umjetna trava, a koje bi već sredinom listopada već trebalo biti u funkciji. Uz samo igralište izgrađen je i novi objekt u kojemu su smještene svlačionice i ostali potrebni sadržaji.

Radove izvodi Okomica Imotski. Vrijednost radova iznosi 1.199,139 eura. Vrijednost investicije iznosi 2 milijuna eura, a financiranje su osigurali Splitsko-dalmatinska županije, Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Dječji vrtić

U bivšoj zgradi stare općine prave se pak novi prostori za dječji vrtića. Naime, Zagvozd je među rijetkim zajednicama u Imotskoj krajini gdje je demografska slika u plusu.

Projekt obuhvaća adaptaciju starih prostorija u modernu infrastrukturu za prihvat oko 50 mališana. Investicija je vrijedna približno 200 tisuća eura. Investitor je općina Zagvozd, a izvođač radova Sabljić gradnja.

gradilište Zagvozd

gradilište Zagvozd | foto: Splitsko-dalmatinska županija

Dom kulture i Planinarski dom

Zagvozd ima i otvoreno gradilište Doma kulture. Uređenje i adaptacija ovog prostora financira se iz EU fondova, te preko Ministarstva regionalnog razvoja. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,7 milijuna eura. Zagrada će imati multimedijalnu dvoranu, teretanu, saunu, dvoranu za sastanke i predavanja, prostore za udruge, kazališnu kavanu, te 12 apartmana.

Treba reći i da se na parceli na Kaocima, u planini Biokovo, uskoro otvara i gradilište novog Planinarski dom. Izgradnja će koštati  prema procjenama 1,8 milijuna eura. Za realizaciju ovog projekta u tijeku je raspisivanje javne nabave.

Pretovarna stanica i ceste

Uz cestu Zagvozd – Imotski, na predjelu Golo brdo, također se gradi i pretovarna stanica za odlaganje otpada za područje Imotske krajine. Ovaj je objekt, uz one u Sinju i na Braču, jedan od 3 za realizaciju planiranih u sklopu prve faze projekta županijskog centra za gospodarenje otpadom kod Lećevice.

Treba spomenuti i rekonstrukciju 1,6 kilometara državne prometnice D-62 Šestanovac-Lovrinčevići kroz samo središte Zagvozda. Kao i obnovu prometnice prema Rastovcu.

Pogledajte ovdje kako izgleda prvi rotor u Imotskoj krajini, čekao se 14 godina.

Copy link
Powered by Social Snap