Pretraga

Dani arhitekata održat će se u Zadru: Posjetitelje očekuje raznolik program u nagrađenoj zgradi

A- A+

Dani arhitekata 7.0 održat će se u Zadru, od 20. do 22. travnja. Program će se održavati u nagrađenoj Providurovoj palači u Zadru i Kongresnom centru Fortis Club u Falkensteiner resortu u Punta Skali.

Zadar

Zadar | foto: Pixabay

Dane arhitekata organizira Hrvatska komora arhitekata u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata. Otvaranje Dana arhitekata 7.0 bit će održano u četvrtak, 20. travnja, u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu. Nakon otvorenja održat će se svečana dodjela medalja godišnjih nagrada HKA.

Poslijepodnevni program će se nastaviti u Providurovoj palači u Zadru, nagrađenoj zgradi autora Ive Letilović i Igora Pedišića. Oni su prošle godine za nju bili nagrađeni nagradom UHA-a ‘Viktor Kovačić’ i nagradom Ministarstva kulture i medije ‘Vladimir Nazor’.

Izdvojeni članak

Otvorena Providurova palača u Zadru: Projekt obnove vrijedan više od 66 milijuna kuna

Predstavljanje nominacija godišnjih nagrada

U Providurovoj palači će u popodnevnom programu biti predstavljanje nominacija godišnjih nagrada UHA-e. Predstavljanje nominacije će biti iz kategorija ‘Neven Šegvić’ za iznimni publicistički, kritički, istraživački i teorijski rad iz područja arhitekture, ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije godišnje ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

Isti dan će biti i predstavljanje nominacija iz kategorije nagrada ‘Drago Galić’ za najuspješnije godišnje ostvarenje na području stambene arhitekture i godišnje nagrade ‘Viktor Kovačić’ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva. Radove će u obliku kratkih predavanja prezentirati sami autori. U večernjim satima slijedi zabava u prostoru Arsenala, koji je udaljen 15 minuta šetnje od Providurove palače.

Izdvojeni članak

Dodijeljene nagrade i priznanja Piranesi 2022.: Posebno priznanje dobio hrvatski projekt

Stručna predavanja – online i uživo

Središnji program održat će se u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu, u petak 21. travnja. Program će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, i ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo. Sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom. Na taj način će se sudionici moći pridružiti i za programski dio predavanja i panela. Na istom mjestu sudionike očekuje i svečana večera.

Sudjelovanje na Danima arhitekata 7.0 se vrednuje s ukupno 20 sati u Programu stručnog usavršavanja HKA-a, a on-line sudjelovanje s 10 sati. Organizacijski odbor ovogodišnjih dana arhitekata čine Rajka Bunjevac, Matko Vetma, Roman Šilje, Vanja Rister, Nikša Božić, Darko Anton Franceschi, Petar Kozina, Agan Begić, Gabrijela Kosović i Robert Loher. Više informacija, kao i obrazac za registraciju možete pronaći na poveznici koju donosimo ovdje.

Zadar
Share via
Copy link
Powered by Social Snap