Pretraga

Kako urediti mali vanjski prostor

A- A+

Nema tog vanjskog prostora koji je premalen za opuštanje i promatranje oblaka kako putuju nebom. Zato se kod uređenja malog vanjskog prostora prvo morate upitati što volite raditi. Je li to spavanje, čitanje, vježbanje, hrana ili druženje?

Foto: IKEA

Uživajte u druženjima ili pak vremenu samo za sebe

Volite li se više opuštati u fotelji, maloj sofi, stolcu s podesivim naslonom ili pak mreži za ležanje? Kad pronađete sve što trebate za sebe, potražite nešto za svoje goste, poput sklopivih stolaca, stolaca koji se mogu slagati jedan na drugi i taburea. Uz pomoć IKEA-inih modularnih elemenata jednosjeda i stola dobit ćete tako počivaljku koja može poslužiti i kao dva odvojena rješenja za sjedenje.

Foto: IKEA

Uživaj u užini i obrocima na otvorenom

Krenite od seta stolova i stolaca za dvoje. Ako nemate dovoljno prostora za cijeli set, možete kupiti pojedinačne komade namještaja dok će pomoćni stolić/stolac ili klupa za odlaganje idealno poslužiti ako trebate rješenje za kratku užinu ili piće.

Foto: IKEA

Hobijima se bavi, a kućanske poslove obavi

Stalci za biljke i viseće tegle za biljke pravi su vrtlarski junaci. Napravite prostor za jogu, vježbanje ili kućanske poslove (poput pranja rublja) uz pomoć namještaja koji možete pomaknuti ili premjestiti unutra. Sklopivu rešetku za sušenje možete lako pospremiti kad je ne koristite i tako napravite više prostora na otvorenom za sebe.

Foto: IKEA

Pospremite ono što ne koristite

Ako imate dovoljno prostora za klupu za odlaganje, dobit ćete i rješenje za sjedenje (kao i pomoćni stolić). Kutije, kuke, regali i elementi također su korisna rješenja za odlaganje na otvorenom.

U nastavku pogledajte još neke ideje za male balkonske prostore.

 

Copy link
Powered by Social Snap