Pretraga

Od njih treba učiti: Korisne stvari koje će se sasvim sigurno naći u studentskom stanu

A- A+

Kada je u pitanju uređenje stana, teško je unaprijed govoriti o tome što će vam biti potrebno. Jednostavno, previše je stvari koje treba uzeti u obzir, a najveći je problem to što je teško generalizirati – što je vama neizostavno, drugima će biti višak. Mada, postoji posebna vrsta ljudi koja je zaista racionalna po tom pitanju. Naravno, u pitanju su studenti.

dizajnerski trendovi

Dizajnerski trendovi za ljetno uređenje doma, prirodna boja drva | foto: Unsplash

Opremanje stana ili kuće, ili u ovom slučaju studentske sobe, izazovan je zadatak. Pogotovo kada ste na budžetu i nemate dovoljno mjesta za razmišljati, a kamoli za smjestiti sve što bi vam trebalo. U tim situacijama, potrebno je biti racionalan i odrješit – svesti stvari na minimum.

Naravno, kada kupujete i planirate, čini vam se da će vam sve trebati. A onda počnete živjeti u prostoru i shvatite da to ipak nije slučaj. Štoviše, shvatit ćete da su vam neke stvari potrebne, iako se tako možda i nije činilo na prvu. Kako bismo vas poštedjeli nepotrebnog istraživanja, donosimo nekoliko prijedloga ravno iz studentskih odaja.

Fotografije

Kada je u pitanju uređenje prostora, bitno je donijeti toplinu. To se može na nekoliko načina, ali sasvim sigurno je jedan od najefikasnijih taj da zidove ukrasite fotografijama dragih ljudi. Dobro je to što se danas mogu razviti sve fotografije, pa i one s mobitela. Sam proces razvijanja traje kratko, a i nije preskupo – ako je dostupno studentima, znate da je u redu.

I dok će se na studentskim zidovima vrlo vjerojatno naći same fotografije vjerojatno zalijepljene selotejpom ili nečime sličnim, možete se ipak potruditi naći neki okvir u koji ćete moći smjestiti najdraže fotografije. Super opcija su i oni ‘alternativniji’ načini, gdje zakačite fotografije na vrpcu, koju zatim objesite po zidovima. U svakom slučaju, možete se poigrati.

Izdvojeni članak

Mid-century modern – Dominantan dizajn od 40-ih do danas

Kuhalo za vodu

Malo koja stvar je toliko korisna u studentskom životu, koliko kuhalo za vodu. Bilo da se nalazite usred rokova pa si morate pripremiti kavu u četiri ujutro i ne da vam se čekati da voda zakuha, ili da žurite na popodnevno predavanje pa morate brzinski pripremiti tjesteninu, kuhalo za vodu spašava.

Kuhalo za vodu zauzima jako mali prostor u kuhinjskom (ili nekom drugom) prostoru, a isto tako, jednom kad ga kupite, vjerojatno nećete morati tako skoro tražiti novo kuhalo. Potrebno ga je samo ponekad očistiti od kamenca i sve bi trebalo biti u redu.

Toster

Ovo je pogotovo korisno kada živite sami. Kruh je mnogima neizostavna namirnica, ali je isto tako istina da rijetko tko jede kruh u tolikim količinama da može svaki dan kupiti novi kruh. Nekad i onaj stariji bude ok, ali češće to nije slučaj. Zato se isplati imati toster, s kojim i osušeni kruh bude odličnog ukusa.

Nećemo ni spominjati da s tosterom možete raditi tople sendviče, a ako se dovoljno potrudite istražiti recepte, sasvim sigurno ćete pronaći dovoljno zanimljivih jela, da će vam biti još draže što imate toster. Također, ne zauzima puno mjesta i jednom kad ga kupite, teško da ćete morati ponavljati kupovinu.

dizajnerski trendovi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap