Pretraga

Tvrtka ‘Parkovi’ u Varaždinu obnavlja i oprema osam dječjih igrališta

A- A+

Dok se godina bliži svom kraju, Varždin postaje pravo carstvo za najmlađe. Ovdje se temeljito obnovlja osam dječjih igrališta, a neka od njih bit će opremljena novim igralima poput tobogana i ljuljačaka. Gradska tvrtka ‘Parkovi,’ prema planu uređivanja i obnove dječjih igrališta, neprekidno radi na unapređenju i stvaranju inovativnih i sigurnih prostora za igru i druženje djece. Samo u posljednja tri mjeseca u Varaždinu je obnovljeno pet dječjih igrališta, a do kraja godine obnovit će se još tri.

Obnavljanje dječjih igrališta u Varaždinu

Obnavljanje dječjih igrališta u Varaždinu | Foto: Grad Varaždin

Grad Varaždin uz pomoć tvrtke ‘Parkovi’ do kraja ove godine planira obnoviti osam dječjih igrališta na području grada. Obnovljeno ih je već pet, a predstoji obnova još tri dječja igrališta. Radi se o igralištima u Milkovićevoj ulici koje je već u procesu opremanja, zatim na Trgu bana Josipa Jelačića i u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i direktorica Parkova Jelena Sekelj tvrde da će sva dječja igrališta u Varaždinu biti obnovljena i sigurna za dječju igru. Ovog tjedna u tijeku je obnova dječjeg igrališta u Milkovićevoj koje će dobiti novo kombinirano igralo. Do kraja godine bit će uređeno veliko dječje igralište na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će se također postaviti novo kombinirano igralo, ljuljačke, klackalica za četvero djece, mreža, piramida i penjalica, dok je u Zrinskih i Frankopana 9 u planu postavljanje novog manjeg kombiniranog igrala.

Izdvojeni članak

Foto: Dječje igralište u Vodicama tvrtke Redox osvojilo ‘Oscara’ za drvni dizajn

Iz Grada kažu da je od početka rujna u Varaždinu obnovljeno pet dječjih igrališta i to u Harambašićevoj, Koprivničkoj, Ulici Tina Ujevića, Puminom parku i Poljani Biškupečkoj. Igralište u Puminom parku obogaćeno je toboganom i penjalicom za mališane do sedam godina starosti. U Ulici Tina Ujevića postavljeni su penjalica i tobogan, a u Poljani Biškupečkoj nova klackalica, ljuljačke, penjalice i tobogan.

Nedavno je započela izgradnja Centralnog operacijskog bloka u OB Varaždin. To je najveća investicija u bolničkom sustavu Hrvatske, a više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap