Pretraga

Foto: Dječje igralište u Vodicama tvrtke Redox osvojilo ‘Oscara’ za drvni dizajn

A- A+

Hrvatska tvrtka Redox dobitnik je BIG SEE Awards nagrade za najbolje rješenje drvnog dizajna, i to za projekt dječjeg igrališta u Vodicama. Redox je jedna od rijetkih domaćih tvrtki koja s bavi projektiranjem prostora, dizajniranjem specijaliziranih tematskih igrala, te njihovim montiranjem i održavanjem. Nagradu, poznatu još i kao ‘dizajnerski Oscar’ za najbolji dizajn Redox je odnio u konkurenciju radova kreativnih tvrtki iz 21 zemlje.

Vodice vrtić | foto: Redox

Vodice vrtić | foto: Redox

Redox, hrvatski proizvođač dječjih i sportskih igrališta te tematskih parkova, osvojio je BIG SEE Awards u kategoriji ‘drvni dizajn’ za dječje igralište koje je postavljeno u Vodicama. Riječ je o velikom priznanju za Redox s obzirom na to da BIG SEE Awards predstavlja platforma koja doprinosi promociji jedinstvenih i originalnih kreativnih postignuća u arhitekturi, unutarnjem uređenju, drvnoj industriji, turizmu, produkt dizajnu i modnom dizajnu diljem svijeta.

Platforma okuplja brojne kreativce iz 21 zemlje, između ostalih, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Grčke, Mađarske, BiH, Srbije. Nagrade za najbolje radove dodjeljuje jednom godišnje, svakog listopada u Ljubljani.

Izdvojeni članak

Nagrađen dizajnerski projekt signalizacije na novim rovinjskim bazenima, ručnik kao simbol ‘tiramola’

Minimalizam i jedinstven pristup

-Postavljeno dječje igralište u Vodicama s kojim smo osvojili prestižnu nagradu BIG SEE predstavlja testament filozofije minimalizma, modernizma i jedinstvenog pristupa dječjoj igri, a u samom dizajnu stavili smo naglasak na funkcionalnost koja potiče istraživanje i prirodnu sklonost djece prema otkrivanju i razvoju, krajobrazni arhitekt i voditelj razvojnog tima u Redoxu, Ivan Dajak.

U svojoj srži, nagrađena sprava za igru je toranj sastavljen od tri nepravilno oblikovane platforme, svaka viša od prethodne. Potiče djecu da se penju putem drvenih stepenica, šipki i čeličnih sajli prekrivenih poliamidnom užetom, pružajući priliku djeci da poboljšaju svoju koordinaciju i fizičke sposobnosti. Osim penjačkih elemenata, sprava uključuje tobogane i penjalice, kao i klupe, sve integrirane u ukupni dizajn kako bi poboljšale iskustvo igre.

Vodice vrtić | foto: Redox

Vodice vrtić | foto: Redox

Kvalitetni materijali i poticanje mašte

Dizajn sprave maksimizira potencijal za igru jer je svaka funkcija skrivena kako bi potaknula djecu da budu kreativna i inovativna u korištenju prostora. Pažljivim dizajnom mislilo se na više aspekata dječjeg razvoja, potičući razvoj socijalnih vještina, kognitivnih sposobnosti, senzomotoričkih funkcija i kreativnih kapaciteta.

S posebnom naglaskom pazilo se na iznimno važne sigurnosne elemente kako bi sati zabave u zaštićenom okružju bili ispunjeni interaktivnim i poticajnim sadržajem za dječju maštu. U proizvodnji su korišteni kvalitetni, dugotrajni i ekološki prihvatljivi materijali.

Redox je naš domaći proizvođač kojem su se prihodi u prošloj godini povećali za čak gotovo 49%, a ubrajaju se među top pet svjetskih visokokvalitetnih proizvođača specijaliziranih tematskih dječjih igrališta. Svojim naprednim proizvodnim pogonom u Hrvatskoj i kreativnim, mladim razvojnim timom, čiji je prosjek godina oko 30, osiguravaju projektnu realizaciju koja uključuje i krajobrazno oplemenjivanje igrališta ili parka i to po principu ključ-u-ruke.

Samobor gradi park i dječje igralište vrijedno 1,5 milijuna eura, pogledajte ovdje detalje projekta.

Copy link
Powered by Social Snap