Pretraga

Samobor gradi park i dječje igralište vrijedno 1,5 milijuna eura, izvođač Vodogradnja

A- A+

Grad Samobor ugovorio je izgradnju velikog parka i dječjeg igrališta u samoborskoj gradskoj četvrti Južno naselje. Izvođač radova bit će Vodogradnja, a strukturno će se uređivati čestica površine 7.500 četvornih metara.

park Samobor

park Samobor | foto: Grad Samobor

Izgradnjom dječjeg igrališta predviđa se uklanjanje dotrajalog dječjeg igrališta te ostale oštećene i zastarjele urbane opreme i podne obloge. Potom slijedi uređenje podnih površina, ugradnja novih igrala, sprava, klupa te ostale urbane opreme. U posljednjoj fazi radova je  ugradnja javne rasvjete u formi samostojećih stupova s LED rasvjetom i podne fontane te hortikulturno uređenje.

Prostor novog parka smješten je na postojećoj travnatoj površini između tri gradske prometnice: Ulice Ivana Perkovca, Svetonedjeljske ulice i Mirnovečke ulice. Radovi će se izvoditi na građevnoj čestici površine oko 7.500 kvadrata, te predstavljaju investiciju od 1,5 milijuna eura.

Izdvojeni članak

Mladi inovatori iz Samobora osmislili posebne utičnice: Njima se upravlja putem aplikacije

Planirani sadržaji u novom su: parku trg s podnom fontanom, lounge klupe, stolovi za šah sa sjenilima za zaštitu od sunca, zona sa spravama za fitness na otvorenom i dječje igralište podijeljeno u dio na pijesku i dio na antistress gumi ukupne površine čak 950 kvadrata. Kada je u pitanju hortikulturno uređenje ono podrazumijeva obradu površine, sađenje trajnica, cvjetnica i travnjaka, te formiranje novih drvoreda. Također bit će formirane i pješačke staze u duljini od 285 metara.

Iz Grada Samobora ističu kako je svrha uređenja parka stvaranje sigurnog i sadržajnog prostora za igru djece svake dobi, rekreacijski prostor za mlade i odrasle te sadržajan, edukativan i ugodan prostor za boravak na otvorenom za pripadnike svih dobnih skupina. Sveukupna površina zone obuhvata radova podijeljena je na plohe različitih namjena koje se nižu uz popločane pješačke staze.

Samobor je trenutno veliko gradilište, pogledajte ovdje kojih je 10 projekata obnove trenutno aktivno.

Copy link
Powered by Social Snap